Nekad i sad

Nekada najpoželjniji frajer Jugoslavije, smrt sina mu je zauvek slomila srce (foto)

Autor:

11.09.2023 20:20

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Slike iz detinjstva privlače veliku pažnju, verovatno zbog toga što mnoge poznate ličnosti izgledaju gotovo neprepoznatljivo..Slike iz detinjstva neprocenjive su uspomene, a ovoga puta u našoj rubrici našao se pevač čije se pesme na nastupima pevaju od prvog do poslednjeg stiha. 

Instagram

 

Rođen je 3. oktobra 1955. godine u Mostaru. Njegova majka Nada bila je domaćica, a otac vojni oficir zbog čega je kao dete često menjao prebivalište.

Ipak, za detinjstvo ga, kako kaže, vezuju najlepše uspomene. 

Pročitajte Nekad najlepša Titova pionirka, a danas udata za medijskog mogula, ko je ona? (foto)

Prve batine je kao osnovac dobio od oca i to zbog Arsena Dedića. Naime, u to vreme pevač je imao ograničen izlazak, a Arsen je svirao na Trgu pet bunara u Zadru.

Iako je imao zabranu, koncert je odslušao do kraja, a nadahnut Arsenovim pesmama je lakše podneo vaspitne mere strogog oca. Kad je počeo rat, sa porodicom se preselio u Beograd.

Još u srednjoj školi postao poznat kao odličan imitator Kemala Montena. Nastupao je na festivalima „Vaš šlager sezone“, ali nije ostvario značajnije uspehe.

Instagram

 

Pesma „Moja Marija je drugačija“ sa kojom se predstavio na festivalu „Prvi aplauz“ u Banja Luci vinula ga je u zvezde i otvorila put ka uspehu. 

Prvi album „Imena nisu važna“ snimio je 1984. godine, a pesme su radili Futa Radulović i Marina Tucaković.

Bez numera „Sipajte mi još jedan viski“, „Pokaži mi šta znaš“ i „Grlica” koje publika obožava, slavlje ne može da prođe. 

Pročitajte Ovaj neodoljivi dečak danas ima velike hitove, harmonika je njegov prijatelj, a četvoro dece najveća ljubav

Preko trideset godina je u braku sa suprugom Majom koja mu je podarila ćerke Sanju, Danijelu i Minju. Bračni partneri su osamdesetih godina dobili i sina koji je preminuo svega nekoliko meseci nakon rođenja.

Sada već sigurno znate da slike iz detinjstva pripadaju Željku Samardžiću kome je skladna porodica najveća sreća i uspeh u životu. 

Instagram

 

Komentari. (0)

Loading