Voja Brajović

Voja Brajović bolovao je od opake bolesti a po izlasku iz bolnice jedva je ovo izgovorio

Autor:

15.05.2024 20:51

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Život Voje Brajovića je veoma turbulentan, teške trenutke osmehom je uvek skrivaoŽivot Voje Brajovića može da posluži za odličan scenario za film, a o privatnim stvarima legendarni glumac retko kad govori.

Rođen je u Beogradu, 11. maja 1949. godine, ali oba roditelja su mu bila u partizanima pa su se usled političkih okolnosti preselili u Valjevo. Oca je maltene prvi put upoznao tek kada je on izašao iz zatvora.

Antonio Anhel /Ata Images

 

Pravu slavu doživeo je glumeći Tihog u "Otpisanima" i ta uloga ga i dan-danas, na neki način, obeležava.

Završio je Fakultet dramskih umetnosti, a status pravog zavodnika još jednom je potvrdio ulogom profesora matematike u seriji "Bolji život".

Voja se jednom prilikom prisetio kultne serije "Otpisani" i ispričao da Dragan Gaga Nikolić i on od prvog honorara nisu mogli da zarade ni za hleb.

Stalni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u kome je odigrao veliki broj uloga. A pre gotovo dve decenije dijagnostikovan mu je tumor na mozgu.

Život Voje Brajovića - bolest ga je u potpunosti promenila

On je samo dan pre zahtevne operacije igrao predstavu, a tada niko nije primetio da je glumcu loše, kao ni da ga čeka ozbiljan zahvat sutradan.

Njegova najveća borba počela je kada je osetio da mu povremeno trne ruka. Prvo je to pokušao da ignoriše i pripiše premoru ili da poveže sa nekim drugim simptomima.

Međutim, počeo je da se javlja bol, a onda su simptomi postali učestali. Brajović je tada rešio da bude odgovoran prema sebi, pa je posetio lekara.

Kada su stigli rezultati i kada je saznao dijagnozu, doživeo je težak udarac. Saznao je da ima tumor na mozgu.

Ono što je bilo olakšavajuće kod ove teške dijagnoze, to je da je bolest otkrivena na samom početku, te da nije pokazivala znake ozbiljne progresije.

Po mišljenju stručnjaka, jedna hirurška intervencija bila je dovoljna za potpuno izlečenje.

Pročitajte Tata, ja se ne ljutim, tata, dobro je... Ćerka Voje Brajovića posvetila mu dirljivu pesmu

Naš glumac rešio je da iskoristi prvu pauzu između brojnih predstava u kojima je igrao kako bi se podvrgao preporučenoj terapiji, odnosno intervenciji.

Operacija je uspela, a Voja je počeo da se oporavlja. O zdravstvenom problemu nije mnogo govorio jer nije želeo da opterećuje kolege i prijatelje.

Nakon operacije brzo je pušten iz bolnice, a ono što je posebno bilo zanimljivo, pre napuštanja ustanove želeo je da se sa stručnjacima posavetuje o svojoj ljubavi iz mladosti - boksu.

„Mogu li nazad u ring, Jokso“, pitao je lekara.

„Samo ti šibaj, Vojo, i ne osvrći se“, odgovorio je tada lekar.

Boško Karanović

 

Odmah posle operacije, već narednih dana, njegove predstave bile su na repertoaru.

Život Voje Brajovića obeležile su dve žene, sa prvom Ljiljanom dobio je sina Vukotu i ćerku Iskru, koji su krenuli njegovim stopama i oboje se bave glumom.

Nakon što se razveo od nje, sreću je pronašao u drugom braku, sa 23 godina mlađom glumicom Milicom Mihajlović, sa kojom ima sina Relju.

Komentari. (0)

Loading