Film Toma

Ovo je prava istina o najpotresnijoj sceni iz “Tome”, pesma "Za Ljiljanu" posvećena je njoj (foto)

Autor:

12.05.2024 18:05

Foto: printscreen youtube film Toma

Foto: printscreen youtube film Toma

Pesma Za Ljiljanu posvećena je njojRetki su oni koji su pogledali film "Toma“ a da nisu emotivno odreagovali na segment posvećen Ljiljani, koju glumi fantastična Paulina Manov.

Posebnu pažnju privukla je Tomina čuvena pesma "Za Ljiljanu".

U romansiranoj biografiji Tome Zdravkovića Ljiljana je predstavljena kao supruga doktora Hadži Popovića, koji je lečio poznatog pevača i sa kojim je s vremenom, po viđenju scenarista, uspostavio prijateljski odnos.

Čuvene stihove „Ne kosite rosnu travu, ne lomite mladu granu...“ Toma Zdravković je u filmu posvetio Ljiljani Hadži Popović. U stvarnosti, inspiracija mu je bila jedna druga Ljiljana.

Pesma Za Ljiljanu je posvećena ovoj divnoj ženi

Glumicu Ljiljanu Blagojević Toma je upoznao početkom osamdesetih, na snimanju serije „Doktorka na selu“.

Ona je igrala glavnu ulogu, doktorku Anu koja iz Beograda dolazi u seoski dom zdravlja da leči stanovnike okolnih mesta, dok se Toma u nekoliko epizoda pojavio kao pevač Ćirica.

Imajući u vidu da se ta serija s vremena na vreme reprizira na državnoj televiziji, pitali smo Ljiljanu Blagojević da li se i sama nekad osvrne na početak svoje karijere.

- Ne volim da gledam sebe na filmu ili u serijama. To ostavljam drugima. Verujte mi, moje oči su još uprte napred. Možda i zato imam dosta iza sebe. Nisam nostalgična, to osećanje mnogo košta - iskreno je odgovorila.

Pročitajte Posle dve godine konačno otkriveno - Najemotivniju pesmu u filmu "Toma" otpevala je ona, i danas mnogi zaplaču (video)

Istovremeno, ne krije da se sa radošću seća susreta sa pevačem velikog srca koji joj je posvetio legendarnu pesmu "Za Ljiljanu“.

- Imala sam sreću da jedan od naših najvećih autora u narodnoj muzici ovekoveči moje ime. Morate priznati da ne može svako time da se pohvali.

Na konstataciju da se Danka Novović, recimo, ljutila što ju je Toma opevao, Ljiljana Blagojević je, u razgovoru za HELLO!, rekla:

- Ja sam bila presrećna. Tomi sam i danas zahvalna.

Antonio Ahel/ATAImages

 

 

Komentari. (0)

Loading