Marina Tucaković

Ovako je nastao jedan od najvećih hitova Marine Tucaković, obožavate tu pesmu

Autor:

14.05.2024 07:30

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ovaj hit Marine Tucaković peva jedan od najpopularnijih pevača u Srbiji, refren je nastao slučajnoLegendarna Marina Tucaković zauvek nas je napustila pre tri godine nakon borbe sa teškom bolešću. Čuvena kompozitorka izgradila je karijere mnogih velikih zvezda i iza sebe ostavila mnoštvo pesama bez kojih ne može da prođe nijedno veselje.

Kompozitorka je svojevremeno govorila o tome kako je nalazila inspiraciju, a veliki hit Marine Tucković refren je dobio takoreći slučajno.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Naime, pesmu Ace Lukasa „Lična karta“, za koju se i danas kaže da je "lična karta" njegove karijere, prati interesantna priča.

Marina je svojevremeno ispričala u emisiji „Šta sam tebi i ko sam sebi“ da se i te kako namučila oko refrena popularne pesme.

Pročitajte Neda Ukraden je ovaj hit Marine Tucaković otpevala pre 27 godina i nikad više

- Melodija je glavna, neke pesme idu lako, dok se oko drugih pomučiš. Za pesmu “Lična karta” stihove sam napisala za pola sata, ali sam refren smišljala dva meseca.

Ne vredi, tada se sporije radilo, nije bila hiperprodukcija i bilo je bolje. I tako jednog dana žena što radi kod nas, Dušanka, meni kaže: “Maco, vodi računa, lična karta ti je tu”.

I meni odmah neka igra asocijacija, i to se lepo nadoveže na one strofe. Tako ti je to sa inspiracijom. Dešavalo mi se da dok kuvam inspiracija dođe.

Rad mora da postoji, inspiracija bez rada i usavršavanja nije to to - istakla je Marina Tucaković.

Komentari. (0)

Loading