Zdravlje

Ovu namirnicu nikako ne konzumirajte posle 30. godine, posledice su velike, ima je svaka kuća

Autor:

15.05.2024 14:53

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Namirnica će vašem organizmu doneti više štete nego koristi



Zabluda je da se čišćenje organizma najbolje sprovodi sokovima od ceđenog voća i povrća. Ovo tvrdi doktor Dejan Čubrilo

- Kada pijete sokove više puta dnevno, vama će insulin skočiti kao da ste na testu opterećenja glukozom. To će biti stimulans za blokadu topljenja potkožnih masnoća, dok se tim stimulansom pravi više holesterola, jetra će se zamastiti - objasnio je doktor gostujući u „Ordinaciji” na RTS-u.

youtube printscreen Ordinacija RTS

 

- Za taj sok mora precizno da se zna koliko ima šećera i u kojoj dozi možete da ga uzmete. Taj sok mora biti sa nekim vlaknima, sa nekom masnoćom (semenkama), da se smiri odgovor pankreasa.

Pankreas će se tada mnogo manje uzbuditi, a mi ćemo dobiti benefite od voća i povrća, da nam se creva oraspolože i da dobre bakterije dobiju svoju hranu, kako bi se borile sa lošim bakterijama - rekao je dr Čubrilo.

Vrlo je važno imati dobar želudac i enzime u njemu, koji se gube od prevelikog stresa. Dok se jede pod stresom, tu enzima nema, tvrdi doktor.

Pročitajte Napitak koji Neda (73) sprema za 2 minuta i pije svako jutro, ubrzava metabolizam i topi naslage

U procesu detoksikacije zabranjene su masti, dok je, prema njegovim rečima, zabranjeno i korišćenje maslinovog ulja, jer i to opterećuje, kao i ova namirnica koju mnogi konzumiraju.

- Svi stariji od 30 godina ne bi trebalo da piju mleko, to je nešto što je jako teško za nas. Mlečni proizvodi mnogo su teški za varenje - dodao je on, piše Stil.

Shutterstock

 

 

Komentari. (0)

Loading