Lečić se konačno oglasio: Moja partnerka i dalje dobija anonimne pretnje

Autor:

07.11.2021 12:00

Foto:

Foto:

Glumac Branislav Lečić, osam meseci nakon što ga je glumica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje, govorio je o dokazima koje je glumica protiv njega iznosila i razlozima koji su doveli do odbacivanja optužnice



Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je slučaj u kojem je glumica Danijela Štajnfeld optužila Branislava Lečića za silovanje, apelaciono tužilaštvo je odbilo prigovor njenih advokata, a glumac je sada prvi put progovorio o detaljima istrage i nelogičnostima njenih navoda.

Prema tvrdnji Danijele Štajnfeld silovanje se dogodilo 7. maja 2012, kada je Lečić trebalo da joj, prema prethodnom dogovoru, potpiše pismo preporuke za nastavak njene karijere u Americi. Međutim, u istrazi je otkriveno da je ovo pismo sačinjeno tek 14. juna iste godine. Policija je u pretresu Lečićevog telefona, između ostalog, pronašla i poruku koju je Štajnfeldova poslala 14. juna 2012, više od mesec dana nakon silovanja.

Pročitajte i Danijela Štajnfeld - Čak mi je i tužilac poverovao

printscreen youtube

 

- Donela mi je pismo preporuke u BDP, gde smo te večeri 14. juna igrali zajedno u predstavi „Dnevna zapovest“. Potpisao sam ga i poželeo joj sreću u Americi - kaže Lečić za Kurir.

Takođe, večeri u kjoj se silovanje navodno dogodilo. Lečić je igrao predstavu u JDP-u-

- Te večeri sam igrao predstavu. Počela je, kao i obično, malo posle 20 sati i trajala je malo više od dva sata - istakao je glumac. U predistražnim radnjama utvrđeno je i to da je kasnije u nastavku iste večeri, do kasno u noć, Branislav bio u klubu sa svojom tadašnjom suprugom.

- Mahanje nepostojećim dokazima i medicinskim izveštajima o njenom lečenju, sve je to bila farsa za javnost. Medicinski dokazi postoje, ali oni ne dokazuju da je ona uopšte bila silovana, a kamoli da sam je ja silovao - kaže Lečić i dodaje da je Danijela pred različitim institucijama i organima davala oprečne izjave o navodnom silovanju.

Pročitajte i Nove žrtve Branislava Lečića - Više studentkinja se javilo da svedoči

Youtube Screenshot, Ataimages

 

- Pričala je da je silovana u 21, pa u 28. godini, da je silovatelja videla posle dva dana, pa posle četiri dana. Pričala je da se silovanje desilo u automobilu, u stanu, pa u kući van grada. Govorila je da ju je silovao muškarac nadređen njoj i njenoj majci od koga njena porodica egzistencijalno zavisi, da ju je silovao muškarac koji je njoj nadređen, onda neko ko je uticajan i visokopozicioniran u filmskoj industriji i - na kraju ja! - rekao je Lečić za Kurir.

On je dodao i da je u jednom iskazu Danijela navodila da su se odjednom našli obnaženi u stanu, a u drugom da su se samo ljubili u stanu, ali da ona nije htela dalje.

Pročitajte i Slučaj Merime Isaković protiv Lečića neće uticati na presudu - advokati objasnili i zašto!

Ata Images

 

- Čak je u jednom od iskaza izjavila da nije sigurna da li je svom silovatelju uopšte rekla da ne želi seks i da li mu je to pokazala. Postoje dokazi o njenim izjavama odranije gde je ona pred drugim ustanovama pričala da je bila seksualno uznemiravana, ali ne i silovana... O jednom istom događaju dala je 10 različitih izjava. Ona je, takođe, što je policijski dokazano, optuživala i neke druge ljude u prošlosti za silovanje - rekao je Lečić, ali nije želeo da otkrije identitet tih osoba.

Glumac tvrdi da iza ove spletke, kako naziva optužbu, uz Danijelu stoji ceo tim i pojedini mediji.

Na pitanje novinara ko je učestvovao u ovoj kobnoj spletki i zašto, Lečić kaže da sve ovo nije bila samo Danijelina kampanja već i određenih medija i onih koji stoje iza njih.

- Jasno je zašto su pružili ruku Danijeli i skuvali ovu gorku čorbu koju sam mesecima kusao - rekao je Lečić i dodao da se često pitao zašto mu se sve ovo desilo:

- I naravno da sam shvatio. Moja slabost jesu žene, pa i mlađe žene. To nije tajna. Naravno, uvek stradate tamo gde ste najslabiji.

Pročitajte i Rediteljka Mina Đukić o tretmanu Danijele Štajnfeld u medijima - Iza toga stoji jedna opasna agenda!

Boško Karanović

 

O razgovoru sa Lečićem koji je Štajnfeld je tajno snimala 16. decembra 2016, a za koji je veštačenjem naknadno utvrđeno da je montiran, Lečić kaže.

- Taj razgovor se između nas nikad nije desio na taj način i ne u kontinuitetu. Vadila je i premeštala delove, kratila rečenice. Nedostaju najbitniji delovi koji bi pokazali pozadinu i prirodu našeg razgovora. Početak i kraj, kao i mnogi delovi tokom razgovora, kompletno su izbačeni - tvrdi Lečić.

Glumac dodaje da zbog prijavljivanja za silovanje nije radio mesecima, da mu je bilo vrlo teško, ali da se neće predati:

- Ja sam borac. Ne odustajem tako lako i ne treba da odustanem, ne samo zbog sebe. Radi se o tome da laž ne sme da zacari u ovom društvu. Priča o lažnoj prijavi je takođe krivično delo i ostavlja ozbiljne i teške posledice na svaku ličnost. Ne samo na mene nego i na moju decu. Moja partnerka i dan-danas dobija preteće poruke u pošti i na vratima svog stana. Kao u krimi-filmu. Iseckana slova nalepljena na vrata. Sadržaj tih poruka je grozan - rekao je Branislav Lečić za Kurir.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading