Slučaj Merime Isaković protiv Lečića neće uticati na presudu - advokati objasili i zašto!

Autor:

27.04.2021 21:45

Foto:

Foto:

Slučaj Merime Isaković protiv Lečića potresao je i ovako krhke temelje domaće scene, nakon optužbi Danijele Štajnfeld protiv poznatog glumca, gnusni detalji koje je Merima iznela samo su dodatno pogoršali več tešku situaciju.



Svojevremeno, Merima je u knjizi o zlostavljanju objavila određene detalje o zlostavljanju, međutim tada nije htela da otkrije ime zlostavljača. Ipak, nakon optužbi koje je Danijela Štajnfeld iznela na račun Branislava Lečića, Isakovićeva je otkrila da je reč o istom čoveku.

Glumica je tada imala 18 godina, a prema njenim rečima gnusan zločin dogodio se davne 1978. godine, a pitanje koje se samo nameće jeste kako će njena ispovest uticati na dalju istragu. Povodom toga oglasili su se advokat, te za Mondo otkriva kako će s profesionalne tačke gledišta ovo uticati na slučaj.

Gloria Arhiva

Merima Isaković

 

- Prema zakonu, ako prođe više od 35 godina od silovanja, nastupa apsolutna zastarelost, što znači da žrtva silovanja više ne može sudski da goni izvršioca, niti da utiče na druge postpuke protiv njega na bilo koji način - ističe Vujačić.

Pomenuti advokat takođe otkriva da je za ovo delo kazna zatvora od tri do 12, a maksimalno 30 godina, što je zapravo usko povezano sa vremenom koje je potrebno da bi slučaj zastario.

- Zastarelost prati visinu kazne. Što je veća kazna, zastarelost kasnije nastupa. Ipak, s obzirom da je prošlo 43 godine od navodnog počinjenja dela silovanja od strane Lečića, zastarelost je svakako nastupila i tu nema sumnje - objašnjava advokat.

Pročitajte i Merima Isaković: Mislila sam da bih se ubila ako bi se meni tako nešto dogodilo!

Antonio Ahel/ATAImages

Branislav Lečić

Dakle, s pravne take gledišta ispovest Merime Isaković nema apsolutno nikakvog uticaja na dalji tok slučaja koji je Danijela pokrenula protiv Lečića.

- Merima ne može da utiče na ishod slučaja Lečič-Štajnfeld ni u pozitivnom ni u negativnom smislu. Merima ne može da bude oštećena, pokrene parnični postupak, jer bi prijava bila odbačena. Osim toga, nema nikakva posredna i neposredna saznanja da bi bila svedok u slučaju Lečić-Štajnfeld - zaključio je advokat Vujačić.

Pročitajte i Novi jezivi detalji: Lečić je Danijeli tražio da mu nakon zločina peva

Edvard Nalbantjan /ATA Images

 

 

Komentari. (0)

Loading