Aleksandar Berček

Posle više od 50 godina rada Aleksandar Berček ima ovoliku penziju, bićete iznenađeni

Autor:

22.05.2024 20:20

Foto: M.M./ATAImages

Foto: M.M./ATAImages

Penzija Aleksandra Berčeka više nije tajna



Penzija Aleksandra Berčeka, srpskog glumca koji je svojom izvanrednom veštinom osvojio srca publike širom regiona, mnoge je iznenadila. 

M.M./ATA Images

 

Rođen je 4. septembra 1950. godine u Vrdniku, a njegova dugogodišnja karijera obuhvata mnoge kultne filmove, serije i pozorišne uloge koje su ga učinile jednim od najcenjenijih glumaca u bivšoj Jugoslaviji.

Pročitajte Bio je deo mnogih domaćih serija i filmova, a niste ni slutili da je baš on sin Aleksandra Berčeka

Sa diplomom Akademije za pozorište, film, radio i televiziju, Berček je tokom svoje impresivne karijere ostvario uloge u više od 40 filmova i igrao ključne likove u mnogim pozorišnim predstavama.

Njegova ljubav prema glumi otkrivena je još u detinjstvu, a neprikosnoveni talenat brzo je priznat.

Nakon završetka studija započeo je svoju profesionalnu karijeru gde je briljirao u različitim žanrovima, od klasičnih drama do komedija.

Mnogi ga pamte po ulozi simpatičnog Miška iz kultnog filma „Ko to tamo peva”, a čuvena rečenica „Vozi, Miško!” postala je neizostavni deo filmske baštine Balkana.

Uzimajući u obzir njegov talenat, enormni uspeh i predanost radu mnogi su se zapitali kolika je penzija Aleksandra Berčeka?

Pročitajte Aleksandra Berčeka otac dva puta prijavljivao policiji, a zbog ovoga se ćerki nije pojavio na venčanju

Penzija Aleksandra Berčeka više nije tajna. Naime, odlukom Vlade Srbije on se našao na spisku umetnika koji su dobili nacionalnu penziju.

Samim tim Berček će do kraja života dobijati dodatak od 64.730 dinara na redovnu penziju, tzv. nacionalnu penziju, piše Kurir.

Komentari. (1)

Loading
Goran

23.05.2024 09:44

Da je u bilo kojoj drugoj zemlji,imao bi daleko vise...ovako....skromno☹️☹️☹️