Radoš Bajić

Prvi ček je stigao: Radoš Bajić otkrio kolika su mu mesečna primanja, bićete iznenađeni

Autor:

08.02.2024 12:31

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Penzija Radoša Bajića više nije tajna, glumac otkrio detalje



Glumac, scenarista i reditelj Radoš Bajić zvanično je postao penzioner. 

Iako još uvek nije stavio tačku na svoju glumačku karijeru, prvi ček je stigao, a mnoge je zanimalo kolika je penzija Radoša Bajića, jednog od najuspešnijih umetnika na našim prostorima. 

Antonio Ahel/ATAImages

 

Na promociji svoje monografije „Moj život – moja priča”, renomirani glumac govorio je o 45 godina izuzetno uspešnog umetničkog rada i stvaranja, a potom je odgovorio na pitanje - kolika je penzija Radoša Bajića?

- Moja penzija je 42.000 dinara - otkrio je on tada.

Pročitajte Da li je ovo kraj? Odluka Radoša Bajića iznenadila - Uradio sam najbolji film, vreme je da....

Nedugo zatim Radoš Bajić postao je jedan od nosilaca Nacionalne penzije, kao autor koji je ostavio trag u kulturnom životu Srbije.

Kada se penzija Radoša Bajića sabere sa onom koju je dobio od države, dobija se suma od 106.730 dinara, piše Kurir

Antonio Ahel/ATAImages

 

Podsećanja radi, Radoš je, prilikom gostovanja u emisiji „Kec na jedanaest“, istakao koliko je ponosan na film „Heroji Halijarda" u kojem su se pojavila velika glumačka imena, kao što su Petar Božović, Nela Mihajlović...

- Napravio sam najbolji film koji sam umeo. Mnogo sam uradio. Ovo nije najava da ću da odem, ne zaričem se, ali mnogo je važno i značajno kako će Srbija da vidi film i kako će ga doživeti.

Pročitajte Bolne uspomene, Radoša Bajića savladale emocije - Majka je pozajmila cipele, svoje nisam imao

Nisam radio film za Oskara, ni za elitne kritičare, radio sam film za srpski narod, ali i za ljude koji će u njemu prepoznati ideje humanosti, plemenitosti i dobrote.

Nadam se da će posle filma prelistati svoj život i sopstvene životne vrednosti. Voleo bih da posle „Halijarda“ verujem da će ljudi biti bolji - zaključio je Bajić tada.

Komentari. (1)

Loading
Sasa

09.02.2024 11:39

Penzija je onolika koliks je propisana, ne zaboravite da je on u svom radnom veku imao sijaset filmova i predstava, i rezija i da je uspeo hvala bogu da stekne bogatstvo o kojem mi mozemo samo da sanjamo