Ostavio trag u beskraju: Ceo region se oprašta od Olivera Dragojevića (foto)

Autor:

29.07.2018 19:40

Foto:

Foto:



Velikan muzičke scene i jedan od najznačajnijih kantautora u regionu, Oliver Dragojević, preminuo je u 71. godini, tačno godinu dana nakon što mu je dijagnostifikovan rak pluća.

Poslednji nastup Olivera Dragojevića: Kako se legendarni muzičar oprostio od publike (video)

Odlazak čuvenog muzičara koji je iza sebe ostavio nezaboravne hitove poput "Magdalene", "Oprosti mi pape", “Nadaline”, “Cesarice”, “Stina”, “U ljubav vjere nemam”  i mnogih drugih, potresao je njegove mnogobrojne kolege koji su se putem društvenih mreža oprostile od Dragojevića.

Izgubio najvažniju bitku: Preminuo Oliver Dragojević

Đorđe Balašević, koji je često na svojim koncertima spominjao Olivera Dragojevića i zajedničke nastupe na na fstivalima širom Jugoslavije, oprostio se od dugogodišnjeg prijatelja sledećim rečima:

Folk diva Lepa Brena legendarnom pevaču uputila je poslednji pozdrav.

Објава коју дели Lepa Brena (@lepabrenaa) дана 29. Јул 2018. у 1:40 PDT

Hrvatski muzičar Toni Cetinski objavio je dirljivo pismo na društvenim mrežama...

Stari morski vuk: Oliver Dragojević se ne predaje u borbi za zdravlje

- Dragi moj morski vuče... Ništa više neće biti isto nakon tvog odlaska dragi naš Olivere. Sve tvoje šale i gluposti kojima smo se smejali kao deca su momenti koje nikada neću zaboraviti. Moram ti priznati da sam te voleo i volim kao da si mi otac a po duši si mi bio ponekad kao mlađi brat. Od tebe sam najviše učio jer sam od tebe i najviše dobio.  Ti si se davao ljudima i prijateljima i nisi se štedeo u tome. U toj činjenici leži još jedna od tajni tvog uspešnog postojanja i rada. Oduvek si bio dokaz da nije dovoljno biti samo vrhunski umetnik nego i ČOVEK i zbog toga ti veliko HVALA. Duboka bol u grudima i velika praznina u mislima, sada su u meni. Pesme koje si nam ostavio sada su jedina uteha. Iskreno saučešće celoj porodici. Neizreciva bol. Počivaj u miru Božjem, prijatelju i učitelju moj. Volim te i uvek ću te voleti. 
P.S. 
Molim te još samo jedno. Poljubi mi Tošu i zapevajte jednu za sva vremena.  I njemu si bio veliki uzor i put koji treba pratiti.

Sergej Ćetković mu je odao pčast rečima:

Објава коју дели sergej cetkovic (@cetkovics) дана 29. Јул 2018. у 1:59 PDT

- Počivaj u miru, maestro, i hvala ti na svemu.

Oliver Dragojević: Ispunjenjenje želje za Božić

Vladu Georgieva je duboko potresla vest o smrti legendarnog muzičara.

Oliverova muzika ostavila je duboki trag i dirnula mnoge živote. O tome je u oproštajnom pismu govorila bivša košarkašica Milica Dabović.

- Mirno putuj, Olivere, celu mladost si bio uz mene, otplakala sam ti svaku pesmu po nekoliko miliona puta i još ću više sada, kada znam da te više nema. Nisam te poznavala, ali doživljavala jesam uz muziku, pesmu i bol... Hvala ti što sam imala tu sreću da ti budem na koncertu i slušam bez treptaja, doživljavam na način koji ja znam i znaš šta, u meni ćeš uvek da živiš! Pretužna zbog tvog odlaska. 

Dobre vesti za Olivera Dragojevića: Borimo se, tumor se smanjio

Hrvatska pop diva Severina teško je podnela vest o Oliverovom odlasku.

- Ovo je teško, ovo nema smisla, ovo je preteško... Na njegovim pesmama sam učila govoriti prve reči... Ovo je jako teško i ne želim verovati. On je pape svih Dalmatinaca. Njegove pesme su ušle u nas kroz majčino mleko. On je u mom DNK, u tvom i u tvom i u svima nama.
Hvala ti, pape
, volin te, pape, 
plačem, pape
, pprosti mi, pape... Svi plačemo...

Goran Karan zahvalio se Dragojeviću na velikoj pomoći koju mu je pružio tokom karijere.

Dobri moj Oliver, fala ti. Ti si nan u životu svima puno pomoga i da. Uz tvoj glas, svaka mi je tuga bila toplija, i svaka me bol nekako lipše bolila. Bija si, a da i ne znaš, puno puti s menon i kad san jubija. Bija si glas koji san pušta da umisto mene reče ono šta ja još nisan zna kazat, i to onima do kojih mi je najviše bilo stalo. Bija si svidokon mojih najtežih sati, kad je tribalo nać force za dalje, kad je tribalo ne izgubit viru u ljubav. Bija si tu s pismon i kad bi me pitali odakle san... A bija si, moj Oliva, za me tu i onda kad je srce tražilo sritnu pismu, onu koja će učinit da mu radost potraje. Bija si tu, ka i ovi moj grad i ovo naše more, kroz cili moj život. I ostavija si za sobon sve šta čovik more ostavit; trag od jubavi, svojon dušon otpivan. A duša, duša nikad ne umire! I da oće - ne more. Jer, sve šta vridi ostaje, a ti si nan od pisama napravija novu palaču, lipu ka i ovu koju nan je ostavija šjor Dioklecijan. Fala ti, boje nisi moga... A sad, eto vas sad gori, visoko, tamo di ni oni vaš galeb doletit ne more, ti i barba Zdenko... ...A biće je on tamo već štagod i napisa čekajuć te. Ko zna kakvo je more gori, kako se tamo raduje i ljubi, kad znaš da sve je zauvik. Sritno ti bilo i još stoput -fala ti. Fala na moru od pisama. Puno te volin. I, do vidova... Goran

Објава коју дели Goran Karan (@goran_karan_official) дана 29. Јул 2018. у 12:38 PDT

- Ti si nam u životu svima puno pomogao i dao. Bio si tu, kao i ovaj grad i ovo more, kroz ceo život. A duša, duša nikad ne umire, i da hoće, ne može. Srećno ti bilo i još sto puta, hvala ti, na moru od pesama...

I pop pevačica Emina Jahović rekla je zbogom velikom kantautoru.

Goodbye Maestro?? #rip #oliverdragojević

Објава коју дели Emina Jahovic (@yaemina) дана 29. Јул 2018. у 5:59 PDT

 

Maja Gašić

Autor