Novak Đoković

Loše vesti: Srđan Đoković rekao svoje, kraj Novakove karijere je neminovan...

Autor:

27.07.2023 20:00

Foto: Photo by Clive Brunskill Getty Images

Foto: Photo by Clive Brunskill Getty Images

Reči Srđana Đokovića podigle veliku prašinu u javnosti, da li je kraj Novakove karijere na vidiku?



Novak Đoković dominira u belom sportu, a njegovu karijeru bi mnogi poželeli. Iako je u timu našeg tenisera povlačenje zabranjena tema, reči Srđana Đokovića napravile su pravu pometnju. 

Boško Karanović

 

Naime, u sedmoj epizodi dokumentarnog serijala "NOVAK - neispričane priče" otac našeg najboljeg tenisera je priznao da bi voleo da se njegov sin za godinu dana povuče sa terena.

Pročitajte Teški počeci - Kako je Boba Živojinović pokušao da spreči napredak Novaka Đokovića

- Da neki mladi, drugi zauzmu svoje mesto, pa da on polako... Ne da je kraj sada, ali za jedno godinu i po dana...

Moja je želja kao oca, odnosno ja sam mislio da odavno treba da prestane da se bavi ovim strašno teškim poslom.

Ovo nije sport, ovo je strašno težak posao, u svakom pogledu i fizički i psihički. Jer on od života ima i dalje vrlo malo jer je on maksimalno posvećen ovom poslu, evo već 30 godina i ne odustaje od toga ni makac.

Pročitajte Svi su mislili da smo ludi... Dijana Đoković sve priznala - On nas je sve zarazio

Sve moje želje je Novak već ispunio pre sedam-osam godina. Ovo ostalo je sve bonus neverovatan. Ali to nije ceo njegov život, tenis je samo jedan segment njegovog života.

On će tek biti priznat i poznat u svetu po tome šta bude radio posle ovog sveta tenisa iz kojeg će izaći, nadam se, sledeće godine - priznao je Srđan. 

Photo by Julian Finney/Getty Images

 

Podsećanja radi, i sam Novak je otkrio da razmišlja o povlačenju, međutim, još uvek ne zna kada će do toga i doći. 

- Neću da lažem da nisam pomislio i ja o povlačenju i kako bi to izgledalo, ali još imam benzina u sebi. Videćemo koliko će to trajati, nemam nikakav datum i dosta zavisi i od fizičkog stanja.

Pročitajte Luksuz koji sebi malo ko može da priušti - Stan Novaka Đokovića u Njujorku oboriće vas s nogu (foto)

Zavisi od svega, od mentalnog sklopa, koliko imam motivacije jer sam maltene već sve u sportu postigao. Razmišljam o tome, ali ne razmišljam stalno.

Ne volim da gledam godine kao odlučujući faktor, gledam kakvo je moje stanje i da li uživam. Istorija je na crti i već pet godina igram za istoriju.

Pročitajte Novak u suzama posle poraza u finalu Vimbldona, obratio se sinu Stefanu (video)

Koji god turnir je tu, uvek mogu da oborim neki rekord, mislim da sam ih oborio dosta. To me i dalje motiviše, to je jedan od najvećih razloga zašto se bavim ovim sportom.

Na ovom nivou moraš da imaš jasne ciljeve, tako sam funkcionisao čitav život i to je nešto što me je dovelo do ovih visina. Neki novi klinci dolaze i videću koliko ću želeti još da guram - rekao je Novak pred Rolan Garos

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Neko te čeka

02.08.2023 09:23

Novače, ne samo sebi i svojoj porodici, već i svojoj zemlji i svom narodu si priuštio ogromno zadovoljstvo i ponos. Dostigao si zvezde. Bićeš naš večiti ponos. Tebe sada čekaju tvoja deca. Tvoja prisutnost u njihovom razvoju i rastu je sada najpotrebnija. Imali su tatu na teniskom terenu, vreme je da imaju tatu u kući. Ti, u svakom slučaju, ostaješ najbolji sportista sveta, ikada.