Novak Đoković

O ovome je godinama mudro ćutao, Novak Đoković: Nemoguće je, puknem čim je osetim...

Autor:

13.02.2024 21:17

Foto: Photo by Graham Denholm/Getty Images

Foto: Photo by Graham Denholm/Getty Images

Novak Đoković o karijeri uvek priča realno, ništa nije idealno kao što deluje



Najbolji svih vremena Novak Đoković o karijeri govori često. O padovima, uspesima, trofejima, povredama.

Kako je ispisao istoriju svetskog tenisa? Kako je dostigao rekorde? Samo su neka od pitanja koja interesuju široke narodne mase.

Photo by Darrian Traynor/Getty Images

 

Kada se pre dve decenije prvi put pojavio kao profesionalni teniser, gotovo niko dečaku iz Srbije nije davao šanse da se suprotstavi Rodžeru Federeru, a zatim i Rafaelu Nadalu.

Ipak, talenat i mukotrpan trud ubrzo su dali rezultate, pa je naš Nole sa svega dvadeset godina osvojio prvi gren slem trofej u Australiji.

Novak Đoković je o karijeri imao samo jedno da kaže

Prilikom gostovanja u jednoj stranoj emisiji, Novak Đoković je o karijeri iskreno govorio, dotakavši se činjenice da ništa nije idealno kao što izgleda, već su prepreke na svakom koraku.

Phil Walter / Getty Images

 

- Ne volim taj mentalni sklop koji mnogo vidim u sportu. U stilu: samo misli pozitivno, budi optimističan, nema prostora za sumnje, nema prostora za neuspeh.

Pročitajte Stefan Đoković žestoko uzvratio Goranu Ivaniševiću, Jeleni i Novaku puno srce, bravo (foto)

- To je nemoguće, ljudska smo bića. Razlika između najvećih šampiona i onih koji se muče da dostignu najviše nivo je sposobnost da ne ostaju predugo pod takvom emocijom.

Kod mene su to relativno kraki periodi. Čim osetim negativnu emociju, prihvatim je. Možda puknem na terenu, viknem, štagod se desi, ali potom sam u stanju da se vratim i resetujem - bio je iskren Nole.

 

 

Komentari. (0)

Loading