Novak Đoković

Niko nije ni pomišljao šta proživljava, Novak Đoković priznao: Plakao sam posle operacije

Autor:

14.03.2024 21:20

Foto: Clive Brunskill / Getty Images

Foto: Clive Brunskill / Getty Images

Operacija Novaka Đokovića nije bila naivna, teniser otvorio dušu



Danas prvi reket sveta Novak Đoković živi život iz snova, međutim, malo ko zna da je 2018. godine poželeo da završi tenisku karijeru. 

On je tada doživeo tešku povredu lakta zbog koje nije mogao da podigne ruku niti da servira na pravi način, a potom je usledila i operacija Novaka Đokovića koja nije bila nimalo laka. 

Photo by Clive Brunskill Getty Images

 

Tadašnja operacija Novaka Đokovića potpuno je slomila sportistu koji je nedavno progovorio o teškoj povredi zbog koje je šest meseci bio van terena. 

Pročitajte Morate to prihvatiti - Posle teškog poraza Novak Đoković doneo važnu odluku, dileme više nema

- Plakao sam posle operacije. Ne zato što me je bolelo, već zato što sam se osećao kao da sam samog sebe izneverio. 

Zato što je moja filozofija da uvek pokušam da izbegnem operacije, da uradim sve što mogu da sprečim odlazak pod nož. 

Moja mama je bila tu i rekao sam joj: „Mama, izneverio sam sebe”, a ona je probala da me ubedi da je, znate, to u redu, da je to normalno i da svi prolaze kroz to.

Jesam se osećao kao da želim da napustim tenis. To moram da kažem jer, nekoliko meseci posle operacije, ispustio sam priliku da budem u top 20, ispao sam...

Getty Images

 

Igrao sam najlošiji tenis u životu. Gubio sam od svih likova od kojih nikada nisam gubio i jednostavno sam se osećao očajno na terenu. 

Pročitajte Novaka Đokovića savladale emocije, plakao kao kiša - Ovo je ostvarenje mog dečačkog sna (video)

Tako da sam okupio svoj tim, bili su tu moja žena i moj agent, i rekao sam im da počinjem da se udaljavam od profesionalnog tenisa i da mislim da je možda vreme za sledeće poglavlje. 

Oni su mi rekli da ponovo razmislim. I premotajmo na drugi deo 2018. godine, osvojio sam dva grend slema, osvojio sam Vimbldon i US Open i imao možda i najbolji period u celoj karijeri - rekao je on. 

 

 

Komentari. (0)

Loading