Teški počeci: Kako je Boba Živojinović pokušao da spreči napredak Novaka Đokovića

Autor:

09.08.2021 21:30

Foto:

Foto:

Put ka uspehu za Novaka Đokovića nije bio posut ružama, te je imao dosta poteškoća dok svima nije dokazao da je broj jedan



Godinama unazad pominje se jako loša procena tenisera Bobe Živojinovića, koji je pokušao da stane na put napretku, tada mladom, ali talentovanom Đokoviću. Novak se nikada nije davao izjave po pitanju ove anegdote sa početka njegove karijere, ali je njegov otac, Srđan Đoković opisao jedan težak period za njegovu porodicu, a čijoj je težini doprineo upravo suprug Lepe Brene.

Pročitajte i Zlatna medalja za ljubav - Nole i Jelena zaljubljeni kao prvog dana

Getty Images

 

Naime, spekulisalo se da Boba nije verovao da će Novak ostvariti zapažen uspeh, te je, kako su pisali mediji, sprečio sponzorstvo koje je mladom sportisti bilo neophodno za nastavak usavršavanja, a ove navode je nedavno potvrdio Srđan Đoković. 

- Neću da krijem, ja sam stalno i govorio. Novak je bio u kampu Nikole Pilića, koji je koštao nekoliko hiljada maraka, a mi taj novac nismo imali. Stupio sam u kontakt sa Cepterovim direktorom u Beogradu i objasnio o čemu se radi. Novak je tada imao 14 godina i bio je već prvak i trebalo je da ga podrže i stanu iza njega - otpočeo je priču Srđan u emisiji "Biznis Priče".

Pročitajte i Čovek za sve - Novak Đoković u neočekivanoj pozi

Srdjan Stevanovic Getty Images

 

Iako je pomislio da je rešio finansijski problem, Srđanov mir je narušen nakon nekoliko dana, kada je saznao da je njegove planove jednom rečenicom uništio Boba Živojinović.

- Bili smo presrećni, ali posle nekoliko dana saznali smo da od toga nema ništa, jer je Boba Živojinović rekao da Novak ima bolesnu petu i srce, kao i oca koji je nemoguć za saradnju. Ta rečenica nam je napravila pakao od života naredne tri godine - rekao je otac Novaka Đokovića u pomenutoj emisiji.

Komentari. (1)

Loading
Milena

10.08.2021 12:52

Samo neka se Zibojinovici namlate para. Sve ce da ponesu na onaj svet. Sebicnjaci , uveli, plastificirani. Nisu ni cipele da mu ociste.