Aleksandar Berček

Aleksandra Berčeka otac dva puta prijavljivao policiji, a zbog ovoga se ćerki nije pojavio na venčanju

Autor:

25.03.2024 20:34

Foto: V. M./ATAImages

Foto: V. M./ATAImages

Život Aleksandra Berčeka bio je ispunjen usponima i padovima, a ovo nikad neće prežaliti



Život Aleksandra Berčeka savršen je za jedan film jer je istaknuti glumac primer da su trud, rad i upornost ključ uspeha.

Ipak, ni kod njega, kako u karijeri tako ni u životu, nije uvek bilo lako, a o privatnim detaljima za medije govorio je tek nekoliko puta.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Njegove uloge su bile raznovrsne, od herojskih do antiherojskih, od dramskih do komičnih, ali uvek je uspevao da im udahne život na način koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim.

S druge strane, prati ga glas da je prek čovek. Imao je teško detinjstvo, roditelji su mu bili veoma siromašni i narodski rečeno "jedva su krpili kraj s krajem", o čemu je glumac kasnije govorio.

Osamostalio se kada je došao na studije u Beograd 1969. godine. Dobio je čak tri stipendije i, kako je rekao, kao student je imao više novca nego što je njegov otac imao penziju.

Život Aleksandra Berčeka obeležile su dve žene

Zbog toga ga je otac prijavio policiji, a glumac je taj razgovor i prepričao.

- I ja, posle druge godine, doduše radio sam i jedan film, kupim polovnog fiću. Doteram ga kući, a moj otac koga su zvali Lala milicajac kaže: ‘Čime si ovo došao?" Autom. "Čiji je ovo auto?" Moj”, pričao je glumac u emisiji.

- "A ne može to tako." I sede na bicikl i ode u miliciju da me prijavi. Dođu dva policajca koje znam, naši prijatelji.

Antonio Anhel / Ata images

 

Ali sve je bilo službeno: "Druže, saobraćajnu pokaži." Kažu mom ocu: "Lalo, njegov je, lepo piše ovde'”, ispričao je on dalje.

- Eto, a ja ni bicikl nisam uspeo da kupim, a on student, ne znam ni šta studira - rekao je njegov otac, ispričao je glumac u emisiji.

Pročitajte Zatvoren 11. Kustendorf - Aleksandru Berčeku uz gromoglasan aplauz uručeno "Drvo života"

Život Aleksandra Berčeka obeležile su dve žene sa kojima ima četvoro dece. Sa prvom suprugom Svetlanom ima sina Nikolu i ćerku Milicu.

Drugi put je sudbonosno "da" izgovorio Ani, koja je takođe glumica. Sa njom je dobio sina Miloša i ćerku Minu.

Jednom prilikom požalio se kako nije dovoljno vremena provodio sa naslednicima.

- Nisam mnogo bio sa decom dok su odrastali, na moju nesreću. To mi je velika žalost, ali takav je bio sticaj okolnosti - rekao je Berček svojevremeno.

V.M. / Ata Images

 

Nikad nije bio meta tračeva, o njemu su pisali isključivo zbog njegovih uloga, do pre nekoliko godina. Međutim, glumac se nije pojavio na venčanju ćerke Mine i to je izazvalo veliku pažnju javnosti.

Naime, srce njegove ćerke tada je osvojio Skaj Vikler, naš kontroverzni reper. Ovaj brak izazvao je neverovatnu pažnju, a trajao je samo nekoliko meseci.

Skaj i Mina su se tada, kako je on pisao, voleli do ludila, ali pričalo se da njen otac njihovu ljubav nije podržavao, a te priče dodatno su podgrejane činjenicom da joj roditelji nisu bili na venčanju.

Kako je započeo brak tako je i završen - burno i bez komentara Aleksandra Berčeka koji o svom zetu baš nikada nije rekao ni reč. Mina je nastavila život - ali daleko od javnosti.

O ovoj temi Berček nikada nije govorio u javnosti, a brojne glasine nije ni demantovao, nii potvrdio.

Komentari. (0)

Loading