Tanasije Uzunović

Krenula očevim stopama: Ova glumica je ćerka Tanasija Uzunovića, gledali ste je u poznatim serijama (foto)

Autor:

10.03.2023 15:40

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Ćerka Tanasija Uzunovića krenula je očevim stopama i takođe postala glumica koju ste gledali u popularnim serijamaNaš veliki glumac Tanasije Uzunović preminuo je danas u 81. godini na klinici za urgentnu medicinu. Osim brojih uloga u serijama, filmovima i na daskama koje život znače, ostavio je i ćerku Sofiju.

Glumac je dugo priželjkivao da se ostvari u ulozi oca, a ta želja mu se ispunila u 50. godini. Ćerka Tanasija Uzunovića krenula je očevim stopama, te uplovila u svet glume i postala član Narodnog pozorišta.

Pročitajte Šta kaže Tanasije Uzunović o incidentu u Narodnom pozorištu

Ata Images

 

- Jedan prijatelj mi je tada rekao: “Ona će biti glumica”. Odgovorio sam mu da to ne dolazi u obzir, a on je na to samo proročanski kazao: “Videćeš” - rekao je Tanasije Uzunović svojevremeno.

Sofiju smo do sada imali prilike da gledamo u serijama "Vojnoj akademiji" i "Nemanjići".

– Sofija je odmalena pokazivala interesovanje za razne stvari i nikad nisam ozbiljno razmišljao o tome da bi mogla da odabere glumu za životni poziv – ispričao je jednom prilikom Tanasije.

Pročitajte Tanasije Uzunović - Iz bolnice na scenu

rts printscreen

 

- Kad su je oborili na prijemnom na Fakultetu dramskih umetnosti, rekao sam joj da neke stvari mora da prelomi ukoliko želi da se bavi glumom, a ona je to želela po svaku cenu. Kasnije je upisala Akademiju umetnosti u klasi Dragane Varagić. Na prvoj godini sam joj skrenuo pažnju da u ovoj profesiji nema protekcije, da sama mora da pokaže koliko vredi i pronađe svoj put - rekao je ranije Uzunović za Gloriju.

Pročitajte Tanasije Uzunović - Čast mi je da igram vojvodu Radomira Putnika

Ata Images

 

Velikan našeg glumišta savetovao je ćerku da se ne prilagođava, već da bude ono što jeste.

- Objasnio sam joj da je to težak, mučan i nepriznat posao koji može da se radi samo pod jednim uslovom – ako se neizmerno voli. Trenutna situacija je poražavajuća, ali ne mogu i neću da joj rušim ideale, kao ni da joj dajem lažnu nadu. Mora mnogo da radi, pogotovo sad na početku karijere, a tu je i pitanje njene selekcije, odnosno odluke da li će se prikloniti jeftinim elementima i izražajnim momentima, ili će tražiti istinu, jer gluma bez istine ne može. Gluma je emocija, temperament, mašta, inteligencija da se sve to skupi, a do umetnosti je mnogo daleko. I mora da “krade” scenski izraz, zanatske cake - otkrio je Tanasije.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading