Sofija Uzunović

Sofija Uzunović samo za Gloriju: Za tatinu smrt saznala sam iz medija, ni mama nije znala

Autor:

15.04.2023 18:00

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Ćerka Tanasija Uznovića, glumica Sofija otkriva da je informaciju o smrti oca dobila od drugarice koja joj je izjavila saučešće a ne od zdravstvene ustanove u kojoj je preminuo



Iako je znala da joj je otac ozbiljno bolestanSofija Uzunović (29), ćerka i koleginica našeg istaknutog glumca Tanasija Uzunovića, do poslednjeg trenutka se nadala da će uspeti da se oporavi.

Nažalost, on je izgubio životnu bitku, a ćerka Tanasija Uzunovića za tatinu smrt smrt saznala je iz medija. Zauvek će zapamtiti njihov poslednji susret, kad su tatu na samo jedan dan pustili sa Klinike za urgentnu i internu medicinu VMA. 

Pročitajte Tanasije Uzunović - Ćerki sam rekao da sama mora da pokaže koliko vredi i pronađe svoj put

Dalibor Danilović

 

-Tata mi je stavio glavu na rame, zagrlio me i rekao da bi voleo da poživi još malo, da bi proveo još neko vreme sa mnom i sa mamom. Insistirao je da ga puste da kod kuće provede bar jedan dan.

Mama i ja smo ga dovele u subotu, a vratila ga je Hitna pomoć već u nedelju ujutro, pošto mi je bilo loše. Mada sam znala da je njegovo stanje ozbiljno i teško, nadala sam da će ipak i sad uspeti da se izvuče, jer ovo nije bio prvi put da je završio u bolnici.

Pročitajte Sahranjen Tanasije Uzunović- Gagi na čelu povorke, ćerka Sofija grca u suzama, govor Ivane Žigon rasplakao sve

- Tata je bio veliki borac, imao je neverovatnu snagu i mislim da ga je upravo snaga tog duha gurala napred i sve vreme održavala. Zbog toga je i mogao da glumi na filmskom setu ili pozorišnoj sceni bez obzira na to što se osećao loše.

Na sceni je praktično bio do poslednjeg daha, pošto je poslednju predstavu, "Veliku dramu", odigrao 19. januara, i zatim se opet vratio u bolnicu, u kojoj je bio od Nove godine. Stalno je to radio poslednjih godina, a mama i ja smo prihvatale da je on takav i da se neće odustati.

Dalibor Danilović

 

Ta već kultna predstava nacionalnog teatra u kojoj je prvak drame blistao punih 21 godinu, bila je prva koju je odigrao kad je došao iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP), i poslednja pred odlazak sa životne scene.

Tako je zatvorio svoj krug predstavom koja je obeležila njegovu rehabilitaciju, pošto poslednjih desetak godina provedenih u JDP-u nije imao značajnije uloge. 

Privatni album

 

- Imala sam sreću da igram s njim u tom komadu, u koji sam uskočila 2018, ali nažalost, nismo imali nijednu zajedničku scenu.

Poslednjih nekoliko godina i mama Biljana dolazila je s njim na svaku predstavu i pomagala mu oko kostima. Žao mi  je što sa tatom nikad nisam bila  direktna partnerka na pozorišnoj sceni.

Dalibor Danilović

 

Sofija je vest o tatinoj smrti saznala iz medija.

- Drugarica mi je izjavila saučešće preko poruke i bila sam u šoku. Pozvala sam mamu, koja je bila u prodavnici da pitam da li je tata umro, ni ona nije znala.

Kad sam se vratila kući videla sam na televiziji obaveštenje o tatinoj smrti i odmah pozvala VMA da pitam šta se dešava s njim, pošto je bio na intenzivnoj nezi gde su zabranjene posete. Posle nekoliko minuta javio mi se doktor i rekao da je tata preminuo - ističe Sofija. 

Komentari. (1)

Loading
Ana

15.04.2023 19:06

Moje saučešće.. Otišao je još jedan kvalitetan glumac...