Kejt Midlton

13 godina kasnije: Otkrivena tajna venčanice Kejt Midlton (foto)

Autor:

30.04.2024 19:31

Foto: Chris Jackson/Getty images

Foto: Chris Jackson/Getty images

Venčanica Kejt Midlton čuvana pod ključem, razlog je ovo



Supruga princa Vilijama često diktira trendove, a sve što obuče zna da iznese i u svakoj prilici izgleda besprekorno. 

Ipak, kada je 29. aprila 2011. godine stala pred matičara, venčanica Kejt Midlton privukla je posebnu pažnju zvanica, a malo ko zna da ova haljina krije veliku tajnu. 

Peter Macdiarmid/Getty Images

 

Raskošna venčanica Kejt Midlton imala je V-izrez i duge čipkane rukave, a dizajnirala ju je Sara Barton iz modne kuće „Aleksandar Makvin”. 

Pročitajte Dok se Kejt bori sa opakom bolešću, potez kralja Čarlsa svi komentarišu, da li je ovo moguće?

- Gospođica Midlton je želela da njena haljina kombinuje tradiciju i moderno doba sa umetničkom vizijom koja karakteriše rad Aleksandra Makvina - saopšteno je iz Palate.

Princeza od Velsa nije želela da njen suprug vidi haljinu pre venčanja, pa je ona bila strogo čuvana kako od članova kraljevske porodice, tako i od radoznalih pogleda.

Soba u kojoj se nalazila venčanica Kejt Midlton bila je pod ključem, pa čak ni čistačicama nije bio dozvoljen ulazak u prostoriju dok je šivenje bilo u toku. 

Pročitajte Ovaj čovek najveća je podrška Kejt Midlton, veruje mu više nego Vilijamu

Dizajneri koji su radili na stvaranju ove predivne kreacije morali su da peru ruke na svakih pola sata, a na svaka tri sata su se menjale igle kako bi se osiguralo da tkanina ostane „netaknuta”.

- Imali smo zavese u sobi u kojoj se šila venčanica, a čistačima nije bio dozvoljen ulaz, dok je i šifra često menjana. Nije se ni znalo ko je radio - rekla je krojačica Mendi Juing za People.

Inspiracija za haljinu ogledala se u viktorijanskom stilu koji je karakterističan za Makvinov rad. Venčanica Kejt Midlton kopčala se na leđima sa 58 dugmića presvučenih organzom.

Venčanica Kejt Midlton bila je ukrašena ručno rađenom čipkom, uključujući motive ruže, čička, narcisa i deteline, simbolizujući Englesku, Škotsku, Vels i Severnu Irsku koji čine Veliku Britaniju.

Pročitajte Poruka Kejt Midlton ima skriveno značenje, ovaj detalj mnogi nisu primetili, pretužno (video)

Ova kreacija imala je šlep dužine 2,7 metara, a aplikacije od čipke na suknji i korsetu ručno su izrađene u Kraljevskoj školi za ručni rad tehnikom “Carrickmacross”, koja je nastala u Irskoj 1820-ih.

Ručno vezeni čipkani detalji kreirani su pojedinačno i dodati na svileni til u boji slonovače. Jedini materijal koji je koriščen, a nije iz britanske kompanije, bio je obrub za podsuknju izrađen od francuske čipke šantil. 

Komentari. (0)

Loading