Princeza Dajana

Nikada je nije probala, bila je izgubljena: Rezervna venčanica princeze Dajane završila u muzeju (foto)

Autor:

14.04.2024 15:55

Foto: Hulton Archive / Getty Images

Foto: Hulton Archive / Getty Images

Predivna venčanica princeze Dajane oduševila je čitav svet, međutim, ovu tajnu je malo ko znao



Princeza Dajana poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Parizu. Iako je nema skoro tri decenije, ona i dalje važi za diktatorku trendova. 

Predivne kreacije koje je nosila prodaju se na aukcijama za basnoslovne sume, međutim, venčanica princeze Dajane čuva se na posebnom mestu i krije veliku tajnu. 

Profimedia

 

Naime, 29. jula 1981. godine sudbonosno ''da'' rekli su tadašnji princ Čarls i dvadesetogodišnja Dajana Spenser u londonskoj Katedrali svetog Pavla.

Pročitajte Princeza Dajana je dugo odbijala da nosi Šanel, razlog je ovo

Bajkovita venčanica princeze Dajane, koju je kreirao bračni par Elizabet i Dejvid Emanuel, sve do svečane ceremonije čuvana je u sefu.

Izvezena šljokicama, čipkom sa naborima i ukrašena sa 10.000 bisera, haljina od tafta u boji slonovače procenjena je na 115.000 dolara.

Pročitajte Princeza Dajana proživljavala je pravu agoniju, ali dolaskom Kejt kraljevska porodica jedno je promenila

Međutim, paralelno sa glavnom stvarana je i rezervna haljina za koju čak ni članovi kraljevske porodice nisu znali.

- U to vreme želeli smo da budemo potpuno sigurni da će haljina biti iznenađenje. Da su otkrivene tajne glavne haljine, Dajana bi verovatno morala da nosi drugu.

Dajana je nije probala. Nikad nismo ni pričali o njoj. Želeli smo da budemo sigurni samo da imamo još nešto, to je bilo više zbog našeg mira - rekla je Elizabet za "People" 2011. godine.

Kako je kasnije objasnila, rezervna venčanica princeze Dajane je uoči venčanja nestala. Koristeći stare skice Elizabet kreira novu haljinu koja će biti izožena u Virtuelnom interaktivnom muzeju princeze Dajane.

Rene Plant, direktorka i kustos ovog muzeja, kazala je za magazin "People" zbog čega je ta haljina sada izložena u muzeju.

- Nikad nismo videli tu haljinu na Dajani i mislili smo da bi bilo lepo barem je zamisliti na njoj.

Komentari. (0)

Loading