Princeza Dajana

Princeza Dajana je dugo odbijala da nosi Šanel, razlog je ovo

Autor:

08.03.2024 13:45

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Princeza Dajana godinama nije nosila Šanel, razlog je ovo



Iako je nema već skoro dve i po decenije, princeza Dajana i dalje važi za diktatorku trendova. 

Otkako se, početkom osamdesetih, verila sa princem Čarlsom svet je sa najvećom pažnjom pratio njenu modnu evoluciju, a dijapazon trendova koje je menjala iz sezone u sezonu bio je prilično širok i šarolik. 

Photo by Ian Gavan/Getty Images

 

Međutim, kada je pre nekoliko godina glumica koja tumači lik Ledi Di u filmu „Spenser” ponela crveni kaput sa potpisom modne kuće Šanel, kao asocijaciju na princezin stajling sa božićne mise 1993. godine, u javnost je isplivala informacija koju je do tada malo ko znao. 

Pročitajte Omiljene cipele princeze Dajane ne izlaze iz mode, svaka dama ih mora imati (foto)

Naime, princeza Dajana je kreacije svetski poznatog brenda počela da nosi tek krajem osamdesetih i vrlo retko. Problem nisu bili modeli, naprotiv, oni su joj se jako dopadali, već logo. 

U dokumentarcu Diana: In Her Own Words može se čuti kako se Dajana priseća momenta kada je na rukavima supruga Čarlsa ugledala manžetne u obliku duplog slova C, što je logotop kuće Šanel.

- Pitala sam ga: „To si dobio od Kamile, zar ne?”, a on je odgovorio: „Da, u čemu je problem? To je samo poklon od prijateljice”.

Oh, kako smo se tada posvađali. Ljubomora, čista ljubomora. I bila je dobra ideja, to sa dva C, ali ne tako pametna - otkrila je tada Dajana, a prenosi glossy.

Chris Jackson/Getty Images

 

Čarls i Kamila prepoznali su prva slova svojih imena u isprepletenim slovima C, što je prvenstveno oznaka jednog od najpopularnijih svetskih brendova. 

Iz tog razloga, princeza Dajana je tek krajem osamdesetih počela odvažno da nosi kostime sa logoom koji je dugo bio odbojan za nju.

Komentari. (0)

Loading