Princeza Dajana

Omiljene cipele princeze Dajane ne izlaze iz mode, svaka dama ih mora imati (foto)

Autor:

02.03.2024 16:25

Foto: Julian Parker/Getty Images

Foto: Julian Parker/Getty Images

Omiljene cipele princeze Dajane biće apsolutni hit ove sezone, elegantne su i udobneIako je nema već skoro dve i po decenije, Lejdi Di i dalje važi za diktatorku trendova. 

Otkako se, početkom osamdesetih, verila sa princem Čarlsom svet je sa najvećom pažnjom pratio njenu modnu evoluciju, a dijapazon trendova koje je menjala iz sezone u sezonu bio je prilično širok i šarolik. 

Profimedia

 

Prvi stajling o kome se pričalo, a priča se i četiri decenije kasnije, svakako je famozna plava haljina Ketrin Voker koja je savršeno išla uz omiljene cipele princeze Dajane. 

Pročitajte Zašto je princeza Dajana prestala da nosi plavi ajlajner? Bio je njen zaštitni znak

Omiljene cipele princeze Dajane bile su one sa otvorenom petom marke "Jimmy Choo" od svetloplavog satena koje su u to vreme bile relativno hrabar izbor.

S vremenom, Lejdi Di se sprijateljila sa dizajnerom koji je počeo da pravi cipele specijalno za nju i redovno posećuje rezidenciju u Kensingtonskoj palati.

https://www.pinterest.com/pin/237564949078001940/

- Cipele sa otvorenom petom bile su vrlo moderne u to vreme. Bila je to evolucija salonki iz osamdesetih, modernija, laganija interpretacija koja je pokrivala nožne prste.

Ovaj model je vrlo prikladan za svečane kombinacije, a istovremeno je manje formalan od salonki - rekao je svojevremeno Čo, prenosi tportal.hr.

Poznata kao neko ko je uvek cenio detalje, omiljene cipele princeze Dajane bile su jednostavne u poređenju sa raskošnim ukrasima na njenoj haljini

Pročitajte Ikona stila - pet modnih lekcija koje nam je ostavila princeza Dajana

Prvi model sa potpisom Džimija Čoa koji je rađen specijalno za nju krasila je potpetica od šest centimetara, međutim, princeza je s vremenom počela da nosi više potpetice.

Omiljene cipele princeze Dajana i danas su veoma popularne, lako se kombinuju uz različite stajlinge, jednostavne su, a opet elegantne i vrlo upečatljive. 

Komentari. (0)

Loading