Šminka

Zašto je princeza Dajana prestala da nosi plavi ajlajner? Bio je njen zaštitni znak

Autor:

15.07.2023 10:00

Foto: Photo by Ian Gavan/Getty Images

Foto: Photo by Ian Gavan/Getty Images

Plavi ajlajner princeze Dajane bio je njen zaštitini znak sve do ovog momentaPrinceza Dajana bila je istinska ikona stila.

Oduševljavala je besprekornim odevnim kombinacijama o kojima se i danas priča, ali i smelim i upečatljivim mejkapom. Plavi ajlajer princeze Dajane i plava olovka za oči godinama su bili njen zaštitni znak.

Profimedia

 

Na čuvenom portretu lorda Snoudona iz 1981. godine suptilna plava linija savršeno je uklopljena sa očaravajućim minđušama od safira, ističući još više prelepe oči Lejdi Di.

Obično je koristila olovku “Elizabeth Arden” u nijansi “Blue kohl 636”, koju je često umela da upari sa tamnoplavom maskarom.

Profimedia

 

Međutim, kako su godine prolazile, Dajana se okretala prirodnijem, neutralnijem i formalnijem izgledu.

Pročitajte Uvek siti, a sprema se za samo 2 minuta - Doručak princeze Dajane svako može da priušti

Čuvena britanska šminkerka Meri Grinvel, koja je 1991. godine preuzela brigu o princezinom mejkapu, jednom prilikom je otkrila:

- Nema tu neke velike misterije, jednostavno smeđi i bež tonovi su lepši.

Ne bi bilo naročito prikladno da kao osoba koja je konstantno bila pred očima javnosti na svakih pet minuta menjala izgled.

Ipak, to ne znači da je princeza prestala da se igra...

- Volela je šminku i volela je da eksperimentiše. Hoću da kažem da sa plave senke nije prelazila na zelenu, već na eksperimentisanje u smislu usavršavanja umeća šminkanja, pronalaženja novih caka... I zaista joj je išlo od ruke.

Današnje princeze mahom su poklonice neutralne šminke.

Četvrta sezona serije “Kruna” ponovo je skrenula pažnju javnosti na legendarni plavi ajlajner, toliko da je prodaja olovaka u toj nijansi drastično skočila, pisao je tada HELLO!

Profimedia

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading