Princ Vilijam

Odluka princa Vilijama je nepokolebljiva, iz palate stiglo zvanično saopštenje, dileme više nema

Autor:

22.03.2024 11:02

Foto: Chris Jackson/Getty Images

Foto: Chris Jackson/Getty Images

Odluka princa Vilijama je nepokolebljiva, najnoviji detalji



Šta se dešava sa Kejt Midlton ceo svet želi da zna, a britanska kraljevska porodica i dalje se ne oglašava o njenom zdravstvenom stanju jer poštuje svoje strogo pravilo „ćutnje”. 

U jeku brojnih spekulacija dugogodišnja kolumnistkinja lista „Dejli mejl” Sara Vajn analizirala je ovu temu nakon čega se povelo pitanje zbog čega Kejt i Vilijam ne nose burme. 

Dok se mnogi pitaju da li se par razvodi, odluka princa Vilijama po pitanju venčanog prstena izašla je na videlo, a zvanično saopštenje stiglo je iz palate. 

Photo by Chris Jackson/Getty Images

 

Naime, svima je poznato da princ Vilijam ne nosi burmu, a tu odluku doneo je još pre venčanja sa Kejt Midlton. Imajući u vidu tradiciju nošenja burmi, odluka princa Vilijama izazvala je radoznalost i spekulacije.

Zašto princ ne nosi burmu mnogi se pitaju, a odgovor na ovo pitanje stigao je iz palate. 

Pročitajte Kejt pogrbljena i bez burme, Vilijam smrknut, stručnjaci slute - Drami na britanskom dvoru se ne nazire kraj

Odluka princa Vilijama po pitanju venčanog prstena doneta je prema ličnim preferencijma. On, naime, nikada nije bio naklonjen nakitu, a to uključuje i burme.

Pre svog venčanja 2011. godine,  iz palate Sent Džejms objavili su da Vilijam neće nositi burmu tokom ceremonije, navodeći to kao stvar ličnog stila.

Ova odluka princa Vilijama je zatekla javnost, pogotovo jer njegov brat Hari ne skida venčani prsten.

Posebno je interesantna činjenica da ni princ Filip, koji je u braku sa kraljicom Elizabetom II bio više od 70 godina, nikada nije nosio burmu. Slično tome, kralj Čarls nosi pečatni prsten na malom prstu.

Kraljevski analitičar Eloiza Parker objasnila je da dok je tradicionalno da žene u kraljevskoj porodici nose i verenički i burmu, ne postoji istorijski presedan da muškarci u kraljevskoj porodici to čine.

Ona je opravdala Vilijamov izbor, navodeći da nakon javnog venčanja, znanje o braku je javno, čime se potreba za nošenjem burme čini simboličnom, a ne neophodnom.

Oli Scarff-WPA Pool/Getty Images

 

Podsećanja radi, tradicija da žene nose burme datira još iz drevnog Egipta, ali je postala šire rasprostranjena u drugoj polovini 20. veka.

Pročitajte Ekskluzivni snimak britanskog lista - Kejt Midlton nikad mršavija, prvo pojavljivanje u javnosti

Nošenje prstena na četvrtom prstu leve ruke potiče iz drevnog verovanja u „vena amoris”, ili venu ljubavi, za koju se smatralo da vodi direktno do srca.

Iako se može odstupati od norme, mnogi veruju da se odluka princa Vilijama ne poklapa s njegovim individualnim stilom i verovanjima. Da li je to zaista tako, prosudite sami. 

Komentari. (0)

Loading