Nina Seničar

Nina Seničar je prava domaćica, gibanica je njena specijalnost, evo recepta

Autor:

26.12.2023 12:31

Foto:

Foto:

Gibanica Nine Seničar oduševila pratioce, prava domaćica



Atraktivna glumica koja je srca publike osvojila ulogom Dese u seriji „Popadija” odlično se snalazi i u kuhinji, a gibanica Nine Seničar postala je glavna tema na društvenim mrežama. 

Instagram

 

Naime, Ninin suprug, glumac Džej Elis, juče je proslavio katolički Božić, a ona se potrudila da napravi ukusne đakonije kojima niko ne može da odoli. 

Pročitajte Po bakinom receptu - Ovom tradicionalnom jelu ni Anastasija Gudelj ne može da odoli (foto)

Ipak, ove godine praznična trpeza bila je nešto drugačija, a gibanica Nine Seničar mnogima je zapala za oko. 

- Za ovaj američki Božić da se ne propusti srpska tradicija. Jedna gibanica - poručila je Nina na Instagramu.

Instagram

 

Sastojci


500 g gotovih kora
500 g sitnog sira
3-5 jaja
1 šolja jogurta
1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)
1/2 šolje ulja
1 kašičica soli

Gibanica Nine Seničar lako se pravi

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh sa hartijom za pečenje. Pripremite preliv: pomešajte jaja, jogurt, vodu, ulje i so u jednoličnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo.

Raširite jednu koru na sto i na nju dodajte malo sitnog sira. Preko ove kore se stavi druga i opet se doda malo sitnog sira. Ređajte tako dok se kore i sir ne potroše.

Pročitajte Punjene paprike po receptu Aleksandre Prijović, Filip ne može da im odoli (foto)

Zatim, uvijte kore u rolat i podelite ih sa malim zasecima na deset jednakih delova. Oštrim nožem isecite parčiće, a potom ih stavite u pleh da strana sa sirom bude nadole. 

Poređajte parčiće jedan do drugog i pažljivo ih prelijte prethodno napravljenim prelivom. Pecite 40 minuta ili dok gibanica ne porumeni. Prijatno!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Senicar (@ninasenicar)

 

Komentari. (0)

Loading