Recept

Naopaka, šupljikava i preukusna: Gibanica po receptu Nataše Pavlović

Autor:

17.01.2024 20:01

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Gibanica Nataše Pavlović oduševila pratioce, prava domaćica



Autorka i voditeljka emisije ”Praktična žena” odlično se snalazi u kuhinji, a gibanica Nataše Pavlović postala je glavna tema na društvenim mrežama. 

Instagram

 

Naime, profil slavne voditeljke prepun je saveta upućenih damama koje žele da u životu postignu svoj maksimum. Ovoga puta Nataša nas je obradovala receptom za "naopaku" gibanicu.

Pročitajte Za doručak, ručak i večeru - Ovoj pikantnoj piti Nataša Pavlović ne može da odoli (video)

Gibanica Nataše Pavlović jednostavna je za pripremu, a vama će se uz ovo mekano i vazdušasto jelo, prema njenim rečima, probuditi sva čula.

- Kraljica svih gibanica je "naopaka". Otkako sam otkrila ovaj recept pravim je češće nego ostale gibanice. Zbog načina hlađenja (naopačke) ostane visoka i vazdušasta, sa velikim rupama, kao dok raste u rerni, mekana je i veoma ukusna - poručila je voditeljka.

Sastojci: 

- 500 g sitnog sira
- 500 g debelih kora za gibanicu
- 5 jaja
- 3 kisela mleka
- 100 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 80 g brašna
- puna kašičica sode bikarbone

Ovako se priprema gibanica Nataše Pavlović

- Pomešati sve mokre sastojke u velikoj činiji, pa dodati suve. Kore razlistati pa uviti ponovo i iseći na trake. Rastresti ih da se odvoje jedne od drugih.

Pročitajte Punjene paprike po receptu Aleksandre Prijović, Filip ne može da im odoli (foto)

- Umakati deo po deo u smesu pa prebacivati u NEpodmazani pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ’ oko 45 minuta. Ja pečem na donjoj prečki i prekrijem pek-papirom.

Nečija rerna je možda jača gore pa će staviti na srednju prečku. Čim se izvadi iz rerne kad je pečena, tepsiju sa gibanicom prevrnuti i osloniti ćoškove na četiri šolje iste visine. Tako prevrnuta se hladi.

Ostaće fantastično velika, šupljikava i baš ukusna!

Prijatno! 

Komentari. (0)

Loading