Nataša Pavlović

Prženice sa šunkom ili sa kremom? Recept Nataše Pavlović zadovoljiće svačije ukuse

Autor:

03.04.2024 14:01

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Recept Nataše Pavlović jednostavan je za pripremu, bićete oduševljeni



Prženice su jelo koje su nam bake i mame redovno pripremale, a koje i danas rado jedemo.

Danas se spremaju i u slatkoj varijanti, a recept Nataše Pavlović ćete odmah isprobati. 

Instagram

 

Iako ih već godinama jedemo, često se desi da nam prženice ne ispadnu baš onako kako smo zamislili. Uz recept Nataše Pavlović uspeh je zagarantovan, a ovaj preukusni doručak će oduševiti vaše najmilije. 

Pročitajte Za doručak, ručak i večeru - Ovoj pikantnoj piti Nataša Pavlović ne može da odoli (video)

Sastojci

- jaja
- mleko
- stari hleb
- ulje
- malo maslaca (ko želi)
- po želji malo soli, šećera
- za punjene: kačkavalj, šunka
- za slatke: krem, šećer…

U zavisnosti od količine koju pravimo, stavljamo sastojke. Otprilike je za dve prženice potrebno jedno jaje i 30-50 ml mleka.

Recept Nataše Pavlović se jednostavno priprema

Jaja i mleko se umute viljuškom, opciono doda prstohvat soli i šećera, hleb se dobro natopi u tome s obe strane i stavlja u zagrejano ulje da se prži sa obe strane po nekoliko minuta na srednjoj vatri.

Može se u ulje dodati i kockica maslaca. Izvađene stavljati na ubrus kako bi upio višak masnoće. Servirati po želji, uz pavlaku, suhomesnato ili krem, šećer.

Pročitajte Bastijan obožava prženice, a deca... Otkrivamo šta jedu sinovi Ane Ivanović

Ako pravimo slane; na krišku hleba staviti kačkavalj, šunku pa opet kačkavalj, preklopiti drugom kriškom i sve zajedno umakati u jaja i mleko sa obe strane pa pržiti kao i obične prženice.

Isti postupak je i ako stavljamo u sredinu neki slatki krem samo se po vađenju uvaljaju u šećer.

 

Komentari. (0)

Loading