Miloš Biković

Šta Miloš Biković sprema kada mu dolaze gosti?

Autor:

29.03.2024 18:03

Foto: Luka Šarac

Foto: Luka Šarac

Recept Miloša Bikovića oduševio domaćice, pileća krilca se ovako spremaju



Kako naš najpoznatiji glumac započinje dan, šta sprema za romantičnu večeru, a šta kada dolazi društvo, mnogi bi voleli da znaju, a na jedno od ovih pitanja smo konačno dobili odgovor. 

Naime, preukusno jelo koje rado sprema svojim prijateljima su pileća krilca, a recept Miloša Bikovića vam prenosimo u celosti. 

A.H. / ATAImages

 

Naime, brz tempo života često nam ne ostavlja mnogo vremena za kuvanje, a recept Miloša Bikovića, osim što se lako priprema, neverovatno je ukusan. 

Pročitajte Uz ovo preukusno jelo Miloša Bikovića nema šanse da se ugojite, evo i recepta

Sastojci

Krilca (oko 10 komada), ulje, začin, soja sos, med, sirće, biber, malo susama, mlevena čili papričica, kupus, paprika, crveni luk, praziluk i šargarepa.

Za dresing za salatu

Beli luk, malo maslinovog ulja, soja sos i sok od pomorandže

Recept Miloša Bikovića se lako priprema

Nauljite krilca u posudi, začinite, pa promešajte rukama. Poređajte krilca u pleh preko papira za pečenje. Stavite u rernu na oko sat i po vremena, na temperaturu od 160 stepeni.

Dok se meso peče, napravite sos. Dodajte 2 dl balzamiko sirćeta, 3 kašike meda, kašičicu čilija i bibera i soja sos. Možete dodati i malo vode kako bi se sos bolje umešao.

Kuvajte u šerpi dok ne dobijete homogenu smesu. Povremeno mešajte dok se sos ne zgusne. U međuvremenu napravite salatu.

Pročitajte Sladak ukus tradicije - Ovom milanskom specijalitetu ni Ceca Bojković ne može da odoli

Operite, oljuštite i narendajte kupus i šargarepu, zelenu i crvenu papriku isecite na tračice, a praziluk i crni luk na kolutiće.

Ubacite sve sastojke u činiju i pripremite dresing za salatu. Pomešajte sok od pomorandže, malo soja sosa i maslinovog ulja, kao i 1 čen belog luka.

Kada se sos ukuvao i dobio željenu gustinu, izvadite krilca iz rerne, premažite ih sosom i pospite susamom. Vratite krilca u rernu još 10 minuta da se dodatno zapeku.

Služite ovako ukusnu zakusku sa salatom koju ste prethodno prelili dresingom. Uživajte!

Komentari. (0)

Loading