Savršena koža: Evo koju šminku je okej nositi i leti!

Autor:

28.08.2021 22:00

Foto:

Foto:

Pudere nove generacije, sa zaštitnim faktorom i vodenkastom strukturom, leti je čak i poželjno koristiti - nisu teški, ne zatvaraju pore, čuvaju kožu od sunčevog zračenja i štetnih uticaja iz spoljašnje sredine



Mnogi tokom leta, u naletu visokih temperatura i vrućina, prestaju da koriste pudere iako osećaju da im je neophodan preparat kojim bi prekrili nesavršenosti na licu, ujednačili ten ili ga matirali. Ne očajavajte - umesto da čekate da prođu letnji meseci kako biste ponovo mogli da upotrebljavate puder i korektor, potražite neku novu superformulu. Tu su BB i CC kreme nove generacije, pa mineralni puderi bez ulja sa kojima lice neće biti masno, a imaće potrebnu svežinu. Birajte one sa oznakom SPF koji štite kožu od sunčevog zračenja ali i od drugih loših spoljašnjih uticaja.

Pročitajte i Bjuti trikovi holivudskih zvezda: Podloge nove generacije za besprekoran ten

Getty Images

 

Ukoliko vam je koža masna, posegnite za proizvodima na kojima stoji “oil free”, ako je suva, za vas su oni na kojima piše “moisture” i “hydra”, a ako je mešovita - normalne delove lica tretirajte tečnim, a masne puderima u prahu. Završni sjaj koji ostavljaju na koži, takozvani finiš, može biti polumat ili satenski, mat i sjajni. Većina tečnih pudera je polumat i odgovara svim tipovima kože. Više sjaja na licu pružiće proizvodi sa oznakom “luminous” ili “glow” jer su obogaćeni česticama koje reflektuju svetlost i vizuelno smanjuju bore. Puderi sa oznakom “non comedogenic” su na bazi prirodnih sastojaka, pogoduju osetljivoj koži i dokazano ne stvaraju bubuljice. Kad se nanesu, puderi za leto na koži izgledaju prirodno, ne stvaraju osećaj težine i lepo mirišu.        

Komentari. (0)

Loading