Bjuti trikovi holivudskih zvezda: Podloge nove generacije za besprekoran ten

Autor: Maja Gašić

16.04.2018 16:00

Foto:

Foto:



Puderi koji prekrivaju sve nesavršenosti, hajlajteri koji ističu tačno ono što treba i rumenila zahvaljujući kojima izgledate osveženo, a ne osećaju se na koži - da, moguće je

Iako lagane teksture, toliko da se ispod njih vidi koža, puderi koje danas možete pronaći na tržištu prikrivaju i najuočljivije nesavršenosti. Mogu da sakriju bubuljicu, smanje pore, izbrišu godine, pa čak i tetovažu učine nevidljivom, a nemaju efekat maske.

Dobri puderi se danas savršeno prilagođavaju svakom tenu, obezbeđuju mat izgled bez neželjenog sjaja ceo dan, zbog hranljivih sastojaka hidriraju i poboljšavaju kvalitet kože, a lako se razmazuju jer sadrže silikone koji dodatno vlaže. Pored toga što imaju i SPF, otporni su na znoj i vlagu iz vazduha, pa koži pružaju zaštitu od loših vremenskih uslova. U sastav mnogih od njih ulaze i vitamini, najčešće E, C, A, zahvaljujući čemu dodatno štite (od slobodnih radikala na primer), otklanjaju vidljive znakove umora, omekšavaju kožu, neki čak podstiču i mikrocirkulaciju.

Najbolji su oni laganih formula koji koži pružaju prirodan sjaj i vlažan izgled, vrlo popularan poslednjih godina. Njega možete lako postići i kad tečnoj podlozi dodate hajlajter, recimo onaj u kapima koji se lako meša i sa puderom i sa kremom za lice. Tu su i puderi sa elastičnim sastojcima zahvaljujući kojima prianjaju uz kožu poput najsavršenije tkanine. U njihovom sastavu su i fino mleveni pigmenti pomešani sa polimerima, pa je samo mala količina dovoljna da ten bude nevidljivo “obučen”, da ceo dan ostane gladak i ujednačen, a da se ne promeni nimalo zbog mimike lica.

Dženifer Lorens stavlja Diorov puder Capture Totale

Dok neke devojke vole isključivo tečne pudere, jer ih je lako razmazati prstima, četkom ili sunđerom, druge se odlučuju za kompaktne. Takvi puderi novije generacije su unapređeni “inteligentnom” tehnologijom kako bi bili još trajniji i još kremastiji. Oni uglavnom daju matiran, ali momentalno blistav i ulepšan ten. Upijaju sebum poput sunđera, baš kao i puderi u prahu, koji su ultrapigmentisani pa mogu da prikriju baš sve.

Kim Kardašijan koristi proizvode iz svoje linije KKW Beauty

Bez obzira na to da li želite dobru pokrivenost, svežinu ili se borite sa masnom kožom, na tržištu sigurno ima podloga koje će zadovoljiti vaše potrebe. Zbog velike konkurencije sve kozmetičke kuće iz godine u godinu izbacuju poneko revolucionarno čedo, pa se danas, za razliku od onih koje su koristile naše mame, od savremenih pudera traži uvek “nešto više”, dok se podrazumeva da sakrivaju mane, kontrolišu sjaj, stapaju se sa bojom tena i neguju.

Maja Gašić

Autor