Dvostruko čišćenje lica ključ je zdrave kože: OVAJ proizvod ne pomaže!

Autor:

30.05.2021 15:30

Foto:

Foto:

“Double cleanse” metoda podrazumeva čišćenje lica s dva čistača različite teksture i namene, a rezultat je čišća koža oslobođena svih nečistoća, ostataka šminke i viška sebuma



Iako se ne čini kao atomska fizika, čišćenje lica ipak zahteva više pažnje od pukog skidanja šminke i nečistoća vlažnim maramicama ili micelarnom vodom To je jedna od najvećih grešaka koju čine mnoge žene pa se onda čude zašto im je koža odjednom osetljiva, puna bubuljica, dehidrirana i bez sjaja.

Naime, čišćenje je osnova svake nege lica pa bi mu trebalo pridavati više pažnje i to na dnevnom nivou. S dolaskom sunčanih dana i rastom temperatura, naša koža zahteva pažljiviju negu.

Pročitajte i Zablistajte ovog leta! Nekoliko saveta za negu kože od glave do pete!

Photo by Francesca Zama from Pexels

 

Najpametnije bi bilo ne nanositi nikakvu tešku šminku, jer nošenje pudera u kombinaciji s kremama za zaštitu od sunca i eventualno znojenje lica začepljuje pore, pa se može desiti da vam koža iznenada bukne.

Ako već niste u mogućnosti da izbegnete šminkanje tokom visokih temperatura, trebalo bi da se, čim to okolnosti dozvole, posvetite svom licu na pet do deset minuta kako biste skinuli šminku i temeljno očistili kožu.

Dvostruko čišćenje ključ je lepote kože!

Stari načini čišćenja lica samo sapunom ili mlekom pokazali su se kao nedovoljni i zapravo su nedelotvorni jer se ostaci šminke i nečistoće uvlače u pore. “Brisanjem” lica blazinicom natopljenom u mleko ili micelarnu vodicu, uklonićemo samo površinsku nečistoću dok ona koja je već skliznula duboko u pore ostaje netaknuta.

Pročitajte i Dosadne crne tačke - Kako da se rešite mitisera

Photo by Shiny Diamond from Pexels

 

Ako želite da vrate čistoću i nekadašnji sjaj vašoj koži, sada je krajnje vrijeme da u vašu rutinu uvedete dvostruko čišćenje. Šta to zapravo znači?

Ovaj način čišćenja sastoji se od dva koraka, odnosno dva proizvoda – čistača na bazi ulja i onog na bazi vode, poput gela ili pene, koji su bogati aminokiselinama i ovlaživačima.

Čistač na bazi ulja otopiće svu šminku, nečistoće i višak sebuma u porama, dok će čistač na bazi vode ukloniti sve što je preostalo.

Naravno, pri odabiru proizvoda treba pripaziti da nemaju agresivne sastojke koji bi mogli da isuše kožu, poseno ako je i inače suva, osetljiva i sklona ekcemima. Nakon čišćenja ne zaboravite na tonik bez alkohola koji ćekoži vratiti potrebnu pH vrednost i pripremiti je za dalju negu.

Pročitajte i Pravi se lako i daje odlične rezultate - Maska ujednačava ten i vraća koži elastičnost!

Mareefe / Pexels.com

 

Takođe, dvostruko čišćenje treba primenjivati samo ako koristite "tešku" šminku. No, ako uopšte ne koristite pudere ili koristite samo one lagane pa čak i BB/CC kreme, dvostruko čišćenje neće vam biti potrebno baš svaki dan.

Važno!

Kožu nikada nemojte čistiti samo micelarnom vodom ili maramicama za skidanje šminke. Koliko se god proizvođači trudili da ubede potrošače da se micelarna voda skida sve nečistoće, a da je pritom nije potrebno ispirati, to nije istina.

Micelarna voda u sebi ipak sadrži neku vrstu tenzida, odnosno sapuna koji se mogu taložiti na koži i tako izazvati neželjene reakcije.

Neki blagi gel, pena ili uljana emulzija koja se lako ispire biće dovoljna da vaša koža ponovno zablista.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading