Pravi se lako i daje odlične rezultate - Maska ujednačava ten i vraća koži elastičnost!

Autor:

16.02.2021 16:35

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Pixabay

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:PixabayImate problem sa licem? Ovo je rešenje vaše probleme! Maska od samo dva sastojka koja veoma brzo vraća zdrav izgled i elastičnost koži, posebno na licu.

Belance osim što je dobro za ishranu, može se iskoristiti i za pravljenje maske za lice. Ono sadrži minerale, vitamine i proteine, a svi oni zajedno povoljno deluju na kožu. Proteini kožu čini elastičnom i zatežu je, regenerišu i obnavljaju ćelije. Belance, takođe sadrži kalijum koji hidrira kožu i ujednačuje ten.

Riboflavin je još jedan sastojak u belancetu koji kožu čisti od toksina i odstranjuje prljavštinu i sve vidljive i nevidljive nečistoće na licu, dok je magnezijum u belancetu zadužen da koža bude podmlađena i da izgleda sjajno. Ova maska zateže kožu, vraća blistavost, ali je moćan u uklanjanju fleka od ožiljaka i akni.

Za pripremu će vam biti potrebno jedno belance i kašika meda.

Pročitajte još: Za negovanu i mirišljivu kosu: Maska sa bananom

Pomešajte sastojke i nanesite smesu na lice. Masku na licu možete ostaviti i celu noć, kako bi svi sastijci dubinski delovali.

Osobe sa masnom kožom mogu pomešati belance sa pola kašičice limunovog soka i jednom kašičicom meda. Ova maska će smanjiti masnoću kože lica.