Legenda narodne muzike u kritičnom stanju

Autor:

06.03.2021 12:00

Foto:

Foto:Legendarni pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac primljen je u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu sa potvrđenim korona virusom i upalom pluća. Prema navodima lekara on se nalazi u teškom stanju ali je ono za sada stabilno, iako su naglasili da je rano davati bilo kakve prognoze.

Pročitajte i Tozovac - Želim da u miru proživim ovo što mi je preostalo od života

Photo: Antonio Ahel/ATAImages.

Izvor koji je govorio za beogradske medije rekao je da je Tozovcu krvna slika u lošem stanju, ali da je ipak trenutno stabilno. Nije priključen na respirator, već prima kiseoničku terapiju.

Dr Nikola Vasilijević, anesteziolog bolnice otkrio je da je pevač u stabilnom stanju.

- Njegovo stanje je stabilno, nalazi se na intenzivnoj jedinici nivoa 2, ovde kod nas. Koliko je meni poznato, stabilno je i na niskom protoku kiseonika - rekao je doktor.

Pročitajte i Milica Milša nakon strepnje za suprugom - Korona je bukvalno ruski rulet

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Zvezde Narodne Muzike (@zvezdenarodnemuzike)

Pre skoro godinu dana, legendarni pevač narodne muzike u jednom razgovoru za Nova.rs rekao je da se ne plaši novog virusa, već se brinuo da tada neće imati ko da snabdeva starije ljude, pošto će za sve biti ograničeno kretanje.

Slušam vesti i upućen sam o čemu se radi. Uvek sam bio bez dlake na jeziku, pa ću i sad. Očekujem bolje dane, očekujem da ovaj haos stane, pa da živimo normalno. Ne izlazim iz kuće nikako, a ne bih izašao i da mogu. Ne plašim se korone više. Imam jedan svoj lični problem koji mi ne da mira. Nije u pitanju zdravlje. Eto, ako hoćete da znate, plašim se da neće imati ko da nas snabdeva. Sve ide jedno s drugim. Za sada supruga i ja imamo sve i ništa nam ne treba. Ženina ćerka je medicinski radnik i brine o nama, ode do prodavnice. Bog je blagoslovio”, rekao je tada Tozovac.

Tozovac ima 85 godina, a pre dve godine zbog operacije karotide ostao bez svog raskošnog glasa. On je nedavno dospeo u žižu interesovanja kada se u tajnosti oženio dugogodišnjom partnerkom Emilijom.