Gabi Novak: Više ništa ne očekujem od života

Autor:

14.02.2021 20:00

Foto:

Foto:



Iza nje je više od 60 godina karijere. Pre nešto više od godinu dana snimila je pesmu “Sanjaj jedini”. Bila joj je to prva nakon čak 12 godina pauze. Rekla je kako je u diskografiji “rekla svoje”, no zbog ove pesme se predomislila. Iako je želela da završi karijeru mnogo ranije, zahvaljujući njenom sinu, Matiji, ona i dalje peva, a umor nestaje kada se nađe pred publikom.

,,Bila sam zadovoljna sa svime što sam napravila i rekla sebo "a kud’ sad dalje". Ali čim sam čula pesmu, rekla sam "da" - ispričala je nakon što je izdala pesmu i dodala kako je nežna, te da je ona njena posveta pokojnom suprugu Arsenu Dediću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sovilj (@sovilj)

Pre muzičke karijere Gabi je snimala glasove za filmove. Prvo je upisala grafički smer u Školi za primenjenu umetnost i nakon toga se, kao grafičarka, zaposlila u novinskoj kući Vjesnik, a zatim kao animator u studiju animiranih filmova u Zagrebu. U skladnom braku bila je sa Arsenom Dedićem pune 42 godine, a on je često naglašavao kako je su mu upravo godine provedene uz nju bile najlepši deo života.

Tokom ovih godinu dana pandemije koja je pogodila ceo svet, ona se čuva, poštuje sve epidemiološke mere, ali kako kaže, kao i celom svetu i njoj sve ovo veoma teško pada.

Pročitajte i: Odlazak Arsena Dedića: Zajedno do poslednjeg trenutka

,,Teška su vremena, svi se nekako snalazimo, a dobro je da smo uopšte i prisutni u ovom životu. Trebamo ulagati maksimalno truda u sebe i u druge" - rekla je za Telgraf.rs

U martu prošle godine preležala je tešku upalu pluća i susrela se sa obolelima od korona virusa, i nakon izlaska iz bolnice, dočekao ju je razrušen stan, kao posledica zemljotresa u Zagrebu.

,,Ceo svet pati, ne samo mi. Nas je dodatno i taj potres izbezumio, biće to mnogo nesrećnih detinjstava. Sad moramo svi ojačati duhom, biti dobri jednima prema drugima i pomagati se međusobno. Nadam se da će proći što pre taj crni oblak, da ćemo izaći iz toga mračnog tunela jer svi patimo na svoj način. Pomozimo gde možemo, a ja više ništa ne očekujem od života."

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ritam Balkana (@ritambalkanacom)


Njen život opisao je Siniša Škarica u zapisima “Knjiga o Gabi”. Priča je filmska. Počinje od sećanja iz ratnog Berlina, gde je rođena, preko dolaska s majkom u Zagreb, do Švicarske i Austrije uz pomoć prijatelja. Deda i baka s majčine strane stradali su u ratu, uskoro i otac... Gabi je sve prebrodila, a kako je otkrila nedavno, podsticaj za pisanje knjige davao joj je upravo njen Arsen.