Lepotica svetskog glasa i glumica nezaboravnih filmova Sofija Loren plenila je svojim izgledom i šarmom decenijama. Uvek su se svi divili njenoj lepoti, međutim i ona kao i sve druge žene imala je nezadovoljstva svojim fizičkim izgledom. Njoj su nesigurnost stvarale tamne mrlje ispod očiju - podočnjaci.
Naravno da nije lako izgledati uvek sveže, naročito ako morate da budete na dugim snimanjima i zahtevnim setovima. Zato je ova italijanska lepotica imala uvek spremno tajno oružje kojim je negovala predeo oko očiju. Što je najbolje od svega, nije nimalo skupo i potpuno je prirodno.

Sophia Loren ,Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

 

U pitanju su sveži listići nane.

Upotreba je vrlo jednostavna, potrebno je samo da nekoliko listića nane izmrvite u blenderu, a svežina biljke daće dovoljno vlage da se smesa pretvori u pastu.
Nanesite ovu pastu ispod očiju i ostavite da deluje desetak minuta. Budite pažljive, nije dobro da ova smesa dospe u oko. Isperite mlakom vodom i nanesite uobičajenu kremu.

Pročitajte još: Koje ulje odgovara vašem tipu kose, a koje ne smete koristiti?


Nabavite na pijaci ili u supermarketu nekoliko buketića nane i zamrznete je - to je vrlo povoljno rešenje, a sačuvaćete sve dobre sastojke biljke.
Sigurno je da će vam potrajati bar nekoliko meseci.

Čitajte i: