Novi trend nege lica koji je osvojio žene širom sveta!

Autor:

12.02.2021 16:45

Foto:

Foto:



Nasuprot nezi kakvu imaju Korejke, a koja podrazumeva najmanje deset koraka, Skandinavke kao pristalice trenda ‘skin minimalism’ koriste samo nekoliko proizvoda za lice.

Pandemija virusa korona uzdrmala je i bjuti industriju, gde su sada u fokusu jednostavna rešenja za održavanje privlačnog izgleda. Dobro je ako možemo što više toga da uradimo kod kuće (odjednom su na jutjubu zaživeli tutorijali kako sami da se ošišamo), brine se o štednji i racionalnom korišćenju kozmetičkih proizvoda, koji bi trebalo da se pakuju u biorazgradiva pakovanja.

Polako u zaborav pada korejska rutina nege koja podrazumeva desetak koraka, a postaje moderno brinuti o koži na način kako to vekovima praktikuju Skandinavke - sa što manje preparata, po mogućstvu dva. To bi bili sredstvo za čišćenje lica i dobra krema sa što više funkcija i zaštitnim faktorom. Skandinavski minimalizam u nezi kože (skin minimalism) isključuje čak i serum, jer on najčešće ima ista svojstva kao krema.

Pročitajte i Nega lica u hladnim danima: Mineralni štit protiv suve i ispucale kože

Ako vas zanima nešto više o tome, pročitajte knjigu “Biblija skandinavske nege” koju je prošle godine objavila danska naučnica Johana Gilbro. Ona je strogo protiv K-beauty trendova, a kao dokaz za to da našoj koži nije potrebno toliko koraka nege navodi to da se muškarci neguju mnogo manje od žena, a gotovo uvek mogu da se pohvale zategnutijom i glatkijom kožom. Još jedna od tajni blistavog lica Skandinavki jeste ta da one preskaču jutarnje čišćenje, samo se umiju hladnom vodom.