Nikada nije bilo lakše imati blistavu i čistu kožu, bez odlaska kod dermatologa!

Autor:

22.11.2020 12:00

Foto:

Foto:



Blistavo čista koža je imperativ u industriji lepote, a zahvaljujući raznim proizvodima za negu - od onih za čišćenje do preparata za hidrataciju - nikad je nije bilo lakše dostići kod kuće, bez odlaska kod dermatoloških stručnjaka.

Čista i glatka koža lica, kao kod porcelanske lutke, nije privilegija manjine koja ima novca za skupe tretmane već je realnost upornih žena koje su usvojile ključne korake u nezi i slepo ih se drže. To su one koje ne preskaču nijedan stepenik do negovane kože, koje nikad ne mrzi da skinu šminku uveče i stave hidratantnu kremu pre nanošenja pudera i koje znaju poneku caku - kako brzinski povratiti sjaj koji nestaje s godinama, usled stresa, manjka sna, nepravilne ishrane i nezdravih navika.

AX6RAD Woman using loofah pad on her face

Iako zvuči banalno jer je toliko puta izrečeno, prvi i osnovni korak ka zdravoj i jedroj koži koja sija jeste čišćenje. Pre nego što koži počnete da vraćate sjaj, sa nje prvo morate da uklonite sve ono što joj ga oduzima - prljavštinu koja zatvara pore, znoj, masnoće, čestice iz zagađenog vazduha. Perite lice sredstvom za čišćenje koje ne remeti pH balans kože, a koje ste odabrali u skladu sa njenim tipom, ujutru i uveče, i to umasiravajući ga jer tako podstičete cirkulaciju. Koristite preparate na kojima piše “boosting radiance”, kao što je, recimo, Fresh Soy Face Cleanser.

Nakon umivanja glancajte i polirajte, odnosno upotrebljavajte piling, i hemijski i fizički - face scrub. I on treba da bude odabran u skladu sa tipom kože, a ne treba ga raditi svaki dan, fizički može dva-tri puta nedeljno, a hemijski jednom. Ako imate neki važan događaj na kojem biste želeli da zablistate, nekoliko dana ranije probajte Philosophy Microdelivery Triple-Acid Brightening hemijski piling u tupferima, koji osim što omogućava koži da zasija prirodnim putem, popravlja njenu teksturu i ravna bore.

Pročitajte i: Bez igle i noža do mladalačkog izgleda, da moguće je! 

2BDTHK6 Beauty gold skin . Fashion art Golden skin Woman face portrait closeup. Model girl with golden Glamour shiny makeup.

Nakon pilinga dolazi nanošenje seruma. Potražite one koji imaju oznaku “brightening”, a sadrže vitamin C i niacinamid, odnosno vitamin B3, jer prave “sjajne” rezultate, i to nakon dve do tri nedelje. Iako serumi, ulja i razne nove emulzije za kožu mogu biti super, prvo mesto među preparatima za hidrataciju, a bez kog koža ne može izgledati odmorno i zdravo, i dalje zauzimaju kreme. Za dodatnu hidrataciju koristite maske, koje, iako to na nekima piše, ne morate stavljati svaki dan - dovoljno je jednom sedmično. Birajte one na kojima je naglašeno da pružaju sjaj.

Nakon svih ovih koraka koža bi trebalo da bude blistava, no ako i dalje izgleda umorno i sivo ili imate problema sa hiperpigmentacijom, aknama, ožiljcima i slično, obratite se dermatologu i zajedno sa njim osmislite neki bolji plan - odlaske na laserske tretmane, hemijske pilinge, mezoterapiju, pa što da ne i na malo radikalniji vampirski piling.