Neizostavni deo novogodišnjeg 'make up-a' - Ispratite godinu za nama sa stilom!

Autor:

31.12.2020 18:00

Foto:

Foto:Crveni ruž - kultni deo kozmetičke torbice čiji status nikad ne bledi

Novogodišnja noć je vreme kada svi želimo da izgledamo najbolje što možemo. Trudimo se da u velikom stilu ispratimo godinu koja ostaje iza nas i da zablistamo za onu koju nas očekuje. Sve pripadnice nežnijeg pola se brižljivo pripremaju - od frizure, šminke do haljine. Crveni ruž je često "tačka na i" čitavog stajlinga. On je simbol ženstvenosti i zavodljivosti.

Često je sam po sebi toliko efektan da vam nije potreban ni aksesoar. Za njega kažu da je najmoćnije žensko oružje, ali samo ako se koristi pravilno. Morate da imate na umu da na dočecima Nove godine na otvorenom prostoru često nećete imati priliku da popravite svoj mejkap, a sasvim sigurno ćete biti u iskušenju da uživate u hrani i piću.  Zato poslušajte savete bjuti stručnjaka i izbegnite najčešće greške prilikom nanošenja crvenog ruža.

Pročitajte i Karibi na licu: Veseli make up za vrele dane (foto)

foto: puhhha/ iStock / Getty Images Plus via Getty

Nedovoljno hidrirane usne

Iako je većina ruževa novije generacije sama po sebi hidratna, dodatna hidratacija neće naštetiti, posebno ako sedimo u klimatizovanoj prostoriji. Karmin se lakše nanosi ako su usne vlažne, zato stručnjaci savetuju da prvo nanesemo gusti sloj balzama za usne, malo sačekamo pre nego što ga skinemo maramicom, pa tek onda nanesemo crveni ruž.

Ako imate problem sa ispucalim usnama, koji je još izraženiji tokom hladnog perioda, dovoljno je da usne redovno premazujete medom. Namažite deblji sloj i ostavite da deluje pet minuta, pa isperite toplom vodom. Usne će biti meke i vlažne.

Izbegavanje pilinga

Ispucale usne, ne samo da estetski nisu lepe već uzrokuju i nelagodan osećaj. Kao prevenciju svakodnevo radite piling usana sa peškirom ili mekom četkicom za zube, pri tom vodeći računa da ne oštetite kožu,  a zatim nanesite balzam ili kremu. To je posebno važno ako volite mat karmine.

Foto: Nojan Namdar on Unsplash

 

Neodgovarajuća nijansa olovke za usne

Tamnim olovkama je odzvonilo. Koristite olovke nude boje koje usne čine vizuelno većim ili olovku u boji ruža.  Ne zaboravite da olovka ne služi samo da uokviri karmin već i kao podloga, samo je važno da vodite računa o nijansi koju koristite.

Preskakanje baze

Ako želite izbegnete crveni karmin po zubima i obezbedite da vam ruž bude postojan, pre nanošenja na usne stavite bazu. To može biti i bb krema ili mineralni puder.

Foto: Alexis Fauvet on Unsplash

 

Tehnika nanošenja

Bilo da ste navikli da ruž nanosite  prstima ili četkicom uvek ga stavljate od sredine ka ivicama usana. Kako bi šminka izgledala sveže s vremena na vreme dodajte sjaj u veoma maloj količini.