Kako izabrati prikladan parfem za svako godišnje doba?

Autor:

23.01.2021 13:51

Foto:

Foto:



Parfem za hladno vreme može da bude topao i sladak, kao bakin džemper ili mamina kuhinja, ali i senzualan i provokativan, kao seksi večernja haljina koja se nazire ispod bunde.

Pored klasifikacije na muške i ženske i na dnevne i noćne, najpoznatija podela je na zimske i letnje parfeme. Kada je vazduh topliji, miris se mnogo jače oseća nego po hladnom vremenu i zato u vrelim mesecima parfem treba da bude lagan i osvežavajući, a zimi jak, sladak, orijentalan. Parfemi za hladnije dane često podsećaju na prazničnu kuhinju - mirišu na cimet, čokoladu, vanilu, đumbir. Ali osim što asociraju na toplo i udobno, mnogi od njih su senzualni, mračni, seksi.

Pročitajte i Snežana Đurišić: Najveća lepota dolazi iznutra

Foto: Vadym Drobot / Alamy Stock Photo

Ove zime mnoge poznate kuće predstavile su nove parfeme, ali i osvežile dobro poznate klasike. Upravo to je uradio Dior sa zimskom, drvenastijom notom poznatog mirisa Joy, koji je savršen za devojke koje nose džempere od kašmira i debele vunene kapute. Mirisi koje ćete viđati na policama parfimerija ovog januara i februara jesu Soleil Neige Toma Forda, koji sadrži jasmin, vanilu i mošuš, zatim Audacious od Narsa, sa prelepo dizajniranom bočicom koja krije frangipani, sandalovinu i gardeniju sa Tahitija.

Tu su i Coffee Break linije Replica brenda Maison Margiela, koji treba da asocira na dozu kafe koju popijete na pauzi, i Tiffany & Love for Her kompanije Tiffany & Co. Byredo je predstavio miris Tobacco Mandarin, a By Kilian - Rolling in Love. Toaletna voda koja je izazvala pažnju jeste Dirty Vanila kuće Heretic, kao i Notorious Oud od D.S & Durga, bogata orijentalnim začinima koji najbolje podižu temperaturu u hladnim danima.