Jaje - neverovatan borac za žensku lepotu!

Autor:

01.05.2021 15:30

Foto:

Foto:

Uskrs je blizu, a sa njim i neizostavno bojenje jaja. Obično se na dan praznika iznosi bogata trpeza, a glavna zvezda svakog obroka su uskršnja šarena jaja. Ipak ako već planirate kupovinu ove namirnice, kupite par komada više, kako biste pored trpeze sijali i vi, jer jaja čine čuda za vašu kožu, nokte i kosu



Ako vam je potrebna hitna beauty intervencija jer vam je kosa beživotna ili vam je ten "mrtvački“ od ranog jutra, samo skoknite do friždera i zgrabite jedno sveže jaje. Evo što jaja sve mogu učiniti za vaš izgled.

Pročitajte i Kako da brzo, lako i zdravo pripremite uskršnja jaja?!

Photo by Shiny Diamond from Pexels

 
Podmlađuju vas

Cene krema i gelova koji usporavaju starenje kože često su previsoke za većinu žena. Ako želite da izbegnete veliki minus na računu zbog kozmetičkog proizvoda, evo pristupačnije varijante koja će verovatno dati iste rezultate - sveže jaje.

Odvojite belance i dobro ga pomešajte sa kašikom meda i 3 kašike gline. Dobijenu smesu namažite na lice i vrat i pričekajte da se ova anti-age maska iz kućne radinosti sasvim osuši, a zatim je isperite vodom.

Pročitajte i Savršen doručak za vitku liniju

jiangxulei1990 unsplash

 
Učvršćuju nokte

Ako želite besprekoran manikir ovog leta, trebalo bi da se pozabavite zdravljem svojih noktiju, koje se ogleda u njihovoj čvrstini. Ukoliko ste osuđeni na nokte koji se lako listaju i pucaju, učvrstite ih uz pomoć ovog prirodnog i delotvornog metoda.

U maloj posudi pomešajte žumance i pola decilitra toplog mleka. Umočite svoje nokte u ovu smesu na desetak minuta i nakon toga isperite vodom. Učinite to svakodnevno kako biste ubrzali oporavak i jačanje noktiju.

Pročitajte i Posle Uskrsa - Dijeta s jajima topi 8 kg za dve nedelje

damir spanic unsplash

 
Dubinski obnavljaju kosu

Mnogi proizvođači u svoje regeneratore za kosu stvaljaju jaja da bi postigli zadivljujući učinak. A zašto biste ih onda kupovali sa svim njihovim neprirodnim dodacima - bolje iskoristite jaje!

Da biste napravili regenerator koji dubinski hrani kosu, pomešajte nekoliko jaja s 4 kašike jogurta i pola šoljice amla praha. Dobijenu smestu umasirajte u vlažnu kosu i kožu temena, a zatim na glavu navucite kapu za tuširanje ili, ako nemate, polastičnu kesu - važno je da greje. Nakon pola sata isperite i operite kosu šamponom.

Pročitajte i Da li su jaja izvor zdravlja?

hadis-safari- unsplash

 
Uklanjaju podočnjake

Niste se baš naspavali, a crni kolutovi oko očiju vas izdaju. I u ovom slučaju jaje će pomoći.

Odvojite belance u posudu i dobro ga umutite. Prstima ili četkicom za make-up nežno ga nanesite na područje oko očiju i ostavite dok ne osetite da vam se koža zateže. Dobro isperite hladnom vodom.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading