Snežana Đurišić

Taj 1. maj će Snežana Đurišić pamtiti dok je živa, setne uspomene naviru

Autor:

01.05.2024 19:38

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Detinjstvo Snežane Đurišić bilo je puno topline i ljubavi, ipak, jedan nemili događaj će zauvek ostati urezan u njenom sećanju



Danas se širom Srbije proslavlja 1. maj za koji je glavna asocijacija beg u prirodu i druženje sa porodicom i prijateljima.

Dok se većina ljudi odmara od posla, sećanje na prohujale dane preplavilo je jednu od naših najboljih pevačica.

Rođena je 1959. godine u Gornjem Milanovcu, a detinjstvo Snežane Đurišić bilo je ispunjeno deč-im osmesima i lepim uspomenama. 

Ata Images

 

Ipak, detinjstvo Snežane Đurišić obeležila je i jedna neprijatna situacija koju pevačica i dan-danas prepričava. 

Pročitajte Bili su razočarani u mene - Snežana Đurišić se zbog ljubavi sukobila sa porodicom, nisu uspeli da ih razdvoje

- Sećam se kada sam bila mala za 1. maj sestra i ja smo dobijale novu garderobu i lepe haljine. Onda nas mama lepo obuče i mi idemo sa drugaricama, ali morale smo paziti da se ne isprljamo. 

Sećam se jednog Prvog maja da sam dobila od mame po guzi i to sam zapamtila pošto sam se u svoj toj novoj garderobi isprljala - prisetila se Snežana za "Grand".

Podsećanja radi, Snežana je jedna od retkih pevačica koja je od početka karijere pa sve do danas ostala verna narodnoj muzici. 

- Imam svoje mišljenje na tu temu koga se držim, jer sam pre svega pevač. Mi smo generacija koja je počela i stvorila karijeru, imena i prezimena u onim vremenima kada se pevalo ono po čemu smo mi poznati.

Pročitajte Snežana Đurišić je ovu pesmu posvetila Vanji Miloševiću, emotivno (video)

- Znači, uklapati se u nove trendove, ja to zovem izlete, možeš onoliko koliko ti dozvoli to neko vreme ili moda, a da ne ugroziš suštinu, odnosno ono što si i po čemu si poznat.

Definitivno sam sigurna da danas postojim u ovom vremenu i ovim godinama da branim ono što sam radila celog svog života i da čuvam to, a to je narodna muzika - zaključila je ona za pomenuti medij.

Komentari. (0)

Loading