Miodrag i Dragica

Zaprosio je prstenom od 50 dinara, živeli su u jednoj sobi, ali ljubavi im nikada nije manjkalo

Autor:

30.04.2024 20:41

Foto: jugoslovenska kinoteka shutterstock

Foto: jugoslovenska kinoteka shutterstock

Čkaljina supruga ceo život posvetila je najvećem jugoslovenskom komičaru



Od kada su se upoznali bilo je jasno da su stvoreni jedno za drugo. Dragica i Miodrag Petrović venčali su se na proleće 1948. godine u tadašnjoj zgradi Doma kulture „Božidar Adžija“.

Legendarni jugoslovenski komičar je zahvaljujući neverovatnom talentu za glumu osvojio srce publike, a malo ko zna da je Čkaljina supruga godinama radila kao radio novinar i spiker. 

M.M./ATAImages

 

Uspešnu karijeru napustila je kako bi se posvetila porodici, a činjenica da je Čkaljina supruga kasnila na sopstveno venčanje i danas se prepričava. 

Pročitajte Gledate je svakog dana na malim ekranima, a niste znali da je ona najmlađa ćerka Vuka Bojovića (foto)

Nakon svečane ceremonije svadbeno veselje upriličeno je u jednoj kafani, a tri meseca kasnije Dragica je dobila svoj verenički prsten. 

- Ponekad je utrčavao u najvećoj gužvi, ali s buketom u rukama. Posle tri meseca, Čkalja mi je doneo prsten. Kupio ga je za pedeset dinara kod ‘Gramaga’.

Nažalost, u seljakanju iz stana u stan, izgubila sam tu najdragoceniju uspomenu. U početku našeg braka stanovali smo u nameštenoj sobi u Nebojšinoj ulici.

Od tada do danas selili smo se pet puta. Za svaki novi komšiluk Čkalja je predstavljao pravu atrakciju. U bilo koje vreme zvonili bi na vrata i tražili da ga vide, ili da im da autogram sa slikom - otkriva Dragica.

Pročitajte On je bio profesor, ona studentkinja - Ovako danas izgleda supruga Branimira Popovića (foto)

Čkaljina supruga želela je da se posveti porodici, te je po rođenju sina Čedomira napustila posao i postala domaćica.

- Znam šta želite da me pitate: da li sam zadovoljna životom u senci Čkaljinog sjaja, ili tačnije, životom za druge. A radila sam nekada, vrlo davno, kao spiker na radiju. I volela svoj posao.

Ostavila sam ga radi svojih najbližih – bez žaljenja i kajanja. Sve sam investirala u svoju porodicu, podržavala supruga, podigla divnog sina, sada pomažem u podizanju unuka i pri tome sam imala mnogo sreće.

M.M./ATAImages

 

Investicije su se vratile, vrlo sam spokojna i ni sa kim se ne bih menjala.

Ne tvrdim da moj život može i treba da posluži kao ‘recept’, ali meni odgovara, a to je ipak najvažnije - ispričala je svojevremeno Čkaljina supruga, a prenosi nova. 

Komentari. (0)

Loading