Bolji život

Uloga Violete Popadić Lidiji Vukićević donela je slavu, a bila je namenjena jednoj fatalnoj plavuši

Autor:

21.05.2024 15:42

Foto: Dejan Milićević

Foto: Dejan Milićević

Uloga Violete Popadić bila je namenjena ovoj poznatoj glumici, Jugoslavija ju je obožavala



Serija „Bolji život” koja je sa emitovanjem krenula krajem osamdesetih godina, bila je jedna od najpopularnijih. Ovo ostvarenje donelo je veliki popularnost glavnim glumcima, a onim najmlađima karijera je odjednom krenula uzlaznom putanjom.

Uloga Violete Popadić, koju je igrala Lidija Vukićevićzapravo je bila namenjena jednoj od velikih zvezda za kojom je uzdisala cela Jugoslavija.

Luka Šarac

 

Naime, reč je o prelepoj Eni Begović, koja je tada bila sprečena da prihvati ulogu.

Međutim, prelepa glumica je u tom periodu više bila okrenuta pozorištu, pa je odbila ulogu u seriji. Umesto nje ulogu Violete Popadić odigrala je Lidija Vukićević.

Pročitajte Lidija Vukićević o sinovima i budućim snajama - To je primitivizam

- Ta uloga mi je obeležila karijeru. Fino sam i zarađivala, pa sam od honorara iz serije napravila kuću na Dunavu. Čula sam da je ta uloga pisana za Enu Begović, ali teško mi je da poverujem da je jedna hrvatska glumica mogla da odigra devojku iz prave srpske porodice - ispričala je svojevremeno Lidija.

Takođe, u pomenutoj seriji još nekoliko uloga bilo je namenjeno drugim glumcima, od kojih je i uloga Emilije Popadić koja je pripala Ceci Bojković.

- Koliko se sećam, prvi pik za glavnu žensku ulogu bila je Vera Čukić, žena Gordana Mihića. Zaboravio sam zašto je ona odustala, a onda je neko predložio Cecu Bojković i svi smo to prihvatili s oduševljenjem - otkrio je svojevremeno Pavić.

 

Komentari. (0)

Loading