Lionel Mesi

Lionel Mesi rekao "da", na račun odmah leglo 888.000 evra

Autor:

21.05.2024 17:16

Foto: Minas Panagiotakis/Getty Images

Foto: Minas Panagiotakis/Getty Images

Najskuplja salveta upravo je prodata, cena neverovatna



Lionel Mesi smatra se jednim od najboljih fudbalera svih vremena. Iako trenutno nastupa za američki klub Inter Majami, ovaj sportista je čak 18 godina nosio dres Fudbalskog kluba Barselona. 

Photo by Pascal Le Segretain Getty Images via Guliver

 

Za španski klub vežu ga najveće i najdraže uspomene, a najskuplja salveta koja je upravo prodata po neverovatnoj ceni to i dokazuje. 

Pročitajte Mesi osvojio Zlatnu loptu, ali mu je supruga ukrala šou - Ovako to radi dama sa stilom (foto)

Naime, najskuplja salveta na svetu prodata je za 760.000 funti, odnosno za oko 888.000 evra, a na njoj je Leo Mesi 2000. godine napisao da pristaje da dođe u Barselonu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Top Sport (@top_sport.rs)

 

Podsećanja radi, Leo Mesi detinjstvo je proveo u nemaštini. Rođen je kao treće od četvoro dece u radničkoj porodici, a talenat za fudbal pokazivao je od malih nogu. 

Sa četiri godine pridružio se lokalnom klubu gde mu je trener bio otac, a najraniji uticaj na njega kao na igrača imala je baka sa majčine strane, koja ga je pratila na treninge i utakmice.

Baka je umrla ubrzo posle njegovog jedanaestog rođendana, što je on jako teško podneo. Nakon toga, kad god bi dao go,l gledao je uvis pokazujući u nebo, u znak sećanja na svoju baku.

Sa 13 godina preselio se u Španiju, gde je počeo da igra za akademiju Barselone. Sa 17 godina postao je važan deo tima, sa 22 je dobio prvu Zlatnu loptu, koju je u naredne tri godine osvojio još tri puta.

Pročitajte Niko nije mogao da nasluti kraj - Tužne vesti, Mesi ovaj rastanak neće lako podneti (foto)

Tokom sezone 2011/12. postao je najbolji strelac Barselone svih vremena. Predvodio je Barselonu do trostruke titule drugi put u istoriji, bio je kapiten Barselone, a osvojio je i Zlatnu loptu po šesti put 2021.

Napušta Barselonu i prelazi u Pari Sen Žermen, gde danas igra na poziciji napadača, a takođe i za reprezentaciju Argentine koju je doveo do titule svetskih šampiona.

Nakon što mu je ugovor sa Pari Sen Žermenom istekao Leo Mesi je postao novo pojačanje Intera iz Majamija, klub za koji i danas nastupa. 

Komentari. (0)

Loading