Nekad i sada

Dečak sa slike danas je jedan od najboljih fudbalera sveta, da li ga prepoznajete?

Autor:

12.11.2023 14:25

Foto:

Foto:

Dečak sa slike danas je jedan od najboljih fudbalera svetaFudbaler sa slike detinjstvo je proveo u siromaštvu. Rođen je kao treće od četvoro dece u radničkoj porodici. Budući da je odrastao u porodici koja je čvrsto povezana fudbalom, odatle i potiče njegova ljubav prema ovom sportu od ranog doba.

Sa četiri godine pridružio se lokalnom klubu gde mu je trener bio otac, a najraniji uticaj na njega kao na igrača imala je baba sa majčine strane, koja ga je pratila na treninge i utakmice.

Baka mu je umrla je ubrzo posle njegovog jedanaestog rođendana, što je on jako teško podneo. Nakon toga, kad god bi dao gol gledao je uvis pokazujući u nebo, u znak sećanja na svoju baku.

Instagram

 

Sa 13 godina fudbaler sa slike se iz Argentine, svog rodnog grada, preselio u Španiju, gde je počeo da igra za akademiju Barselone. Sa 17 godina postao je važan deo tima, sa 22 je dobio prvu Zlatnu loptu, koju je u naredne tri godine osvojio još tri puta.

Pročitajte Neodoljivi dečak izrastao u fatalnog zavodnika, njegov ljubavni život puni novinske stupce, a evo čime je osvojio naciju

Tokom sezone 2011/12 postao je najbolji strelac Barselone svih vremena. Predvodio je Barselonu do trostruke titule drugi put u istoriji, bio je kapiten Barselone, a osvojio je i Zlatnu loptu po šesti put 2021.

Napušta Barselonu i prelazi u Pariz Sen Žermen gde danas igra na poziciji napadača, a takođe i za reprezentaciju Argentine koju je doveo do titule svetskih šampiona.

Sada već sigurno znate da je fudbaler sa slike niko drugi do Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Getty Images

 

 

Komentari. (0)

Loading