Nekad i sad

Dečak sa slike danas je jedan od najboljih fudbalera na svetu: Da li ga prepoznajete?

Autor:

19.12.2022 18:15

Foto:

Foto:

Nekad i sad - da li prepoznajete dečaka sa slike?



Njegovo detinjstvo proteklo je u siromaštvu. Rođen je kao treći od četvoro dece u radničkoj porodici. Budući da je odrastao u porodici koja je čvrsto povezana fudbalom, odatle i potiče njegova ljubav prema ovom sportu od ranog doba.

Sa četiri godine pridružio se lokalnom klubu  gde mu je trener bio otac, a najraniji uticaj na njega kao na igrača imala je baba sa majčine strane, koja ga je pratila na treninge i utakmice. Umrla je ubrzo posle njegovog jedanaestog rođendana, što je on jako teško podneo. Nakon toga, kad god bi dao gol gledao je uvis pokazujući u nebo, u znak sećanja na svoju baku.

Pročitajte Najverniji navijači - Posle sinoćnjeg poraza one će mu sigurno vratiti osmeh na lice, Piksijeve unuke ovako podržavaju dedu (foto)

Instagram

 

Sa 13 godina se iz Argentine, svog rodnog grada, preselio se u Španiju gde je počeo da igra za akademiju Barselone. Sa 17 godina postao je važan deo tima, sa 22 je dobio prvu Zlatnu loptu, koju je u naredne tri godine osvojio još tri puta. Tokom sezone 2011/12 postao je najbolji strelac Barselone svih vremena. Predvodio je Barselonu do trostruke titule drugi put u istoriji, bio je kapiten Barselone, a osvojio je i Zlatnu loptu po šesti put. 2021. Napušta Barselonu i prelazi u Pariz Sen Žermen gde danas igra na poziciji napadača, a takođe i za reprezantaciju Argentine koju je pre dva dana doveo do titule svetskih šampiona.

Sada već sigurno znate da je dečak sa slike niko drugi do Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Getty Images

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading