Milena Radulović

Ispovest Milene Radulović za Gloriju: Borim se za svoj život

Autor:

30.12.2023 21:15

Foto: Saša Preradović

Foto: Saša Preradović

Posle trećeg svedočenja na kome joj je pitanja postavljao optuženi za silovanje Miroslav Mika Aleksić, hrabra glumica Milena Radulović priznaje da želi da se suđenje što pre završi kako bi povratila potpuno vlasništvo nad svojim životom



Ispovest Milene Radulović

Kada je u januaru 2021. izašla u javnost i ubrzo zatim podnela tužbu za silovanje protiv Miroslava Mike Aleksića, glumica Milena Radulović (28) naivno je pomislila da je najgore iza nje. Prevarila se.

Gotovo trogodišnje mrcvarenje pred srpskim pravosuđem doživelo je kulminaciju trećim, za nju do sada najizazovnijim svedočenjem u Višem sudu, gde je morala da odgovara na pitanja optuženog.

ATA Images

 

Aleksić je u sudnici pokušao da nastupi s pozicije autoriteta. Kako je bila dobro pripremljena, mlada žena i umetnica je pokazala stabilnost i mirno odgovarala na postavljena pitanja.

- Kada mi se posle toliko vremena obratio tim tonom, osetila sam se kao na času, kao pre mnogo godina. Ali nije uspeo da me povredi tim tonom.

Pročitajte Jedva je smogla snage... Milena Radulović oči u oči sa Mikom Aleksićem, on nije prestajao da viče na nju

Upravo tim tonom o kojem govorim sve vreme i o kojem sam govorila na sudu. Tonom kojim je, kada smo bili mali, ulivao strahopoštovanje, strah, vrhunski autoritet.

To je ton koga smo se mi kao mali plašili i nadali se da će to što pre proći - objasnila je Milena Radulović pre nego što je otputovala na poslovni put u Španiju.

Jakov Simović

 

- Nemam nikakvu emociju prema njemu. Samo se borim da moj život krene dalje. Nevažna je osuda, kazna, kako će on da završi. Želim da imam dane u kojima on nije tema. Borim se za svoj život.

Iskrena ispovet Milene Radulović

Poslednje tri godine oseća se kao da je na putovanju koje nije birala. Bez obzira na lepe događaje koji su u međuvremenu bojili njen profesionalni i privatni život, uvek je znala da se iznova mora vraćati u sudnicu u kojoj će, ne svojim izborom, rudariti po prošlosti koju bi najradije arhivirala u zaborav.

Zato je seta nezvani ali stalni gost njene svakodnevice. Sa posledicama retraumatizacije uspeva da se nosi uz podršku porodice, prijatelja i emotivnog partnera.

Pročitajte Milena Radulović otvorila dušu o najvećoj traumi - Možda će zvučati čudno, ali...

- Ovo je priča koja toliko dugo traje, koja je bez kraja za mene. Iako sam nekoliko puta mislila da neću morati dalje, uvek se pokazalo da dalje postoji.

Nadam se da posle ova tri ročišta i svega što se dogodilo u ova tri meseca, našeg susreta i njegovih pitanja, da je ovo kraj. Suđenje, policija, tužilaštvo...

To je zaista dug proces. Važno je da se prijavljuje nasilje jer se nasilnici tada bar malo primire. Prijavljivanje je veoma važno, ali to sa sobom nosi tri godine nemira, osećaja da te nešto proganja, da te ljudi čudno gledaju, i ti pristaješ na to.

Jakov Simović

 

Ti svoj svet onda daješ u ruke nekim drugim ljudima, advokatima, sistemu. Jako teško osećanje. Ranije nisam znala da mogu da imam drugu opciju, jer sam gledala kako da preživim i da se ne ubijem.

Nije se slomila u poslednje tri godine. Očvrsnula je u spoznaji da mora ići do kraja kako bi drugim devojčicama, devojkama i ženama dala jasno uputstvo za reagovanje u ovakvim ili sličnim situacijama.

- Ja se danas ničega ne plašim. Od ročišta, kada mi je on postavio pitanja tako agresivno i sve vreme vikao, što je cela sudnica videla i čula - otkrila je Milena, koja se složila sa Aleksićem da je njegova supruga Biljana Mašić najbolji profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu:

Pročitajte Danijela Dimitrovska doživela neprijatnost u Mikinoj školi glume, otvoreno priznala - Rekla sam tati da...

- Istakla sam da je ona njegov saučesnik, na šta je skočio advokat koji me je upitao kako ona može biti sučesnik. Ja sam to obrazložila. Nevažno je da li je njegova žena znala.

Ona danas, kao jedna vrhunski inteligentna žena, ima pristup optužnici, zna da su tih 16 prijava podneli deca i žene koje je ona odgajala.

Jakov Simović

 

Nismo mi neke žene koje smo skočile na njenog muža, mi smo te devojčice koje su tamo rasle, koje su oni odgajali, koje su gledali prvo sa sedam, pa devet, pa dvanaest, pa osamnaest godina.

Ona je odlučila, ne osuđujem je, da kaže da smo lagale, a jako dobro zna da nismo.

Šesnaest prijava od dece koju su oni odgajali. Ja sam njen student, bila je jako važna četiri godine u mom životu. Volela me je i ja sam volela nju, to se ne dovodi u pitanje. Reč je o jako pametnoj ženi, svesnoj svega.

Pročitajte Milena Radulović ponovo trpi neprijatnosti - Novi dečko i kolege pružili su joj podršku (foto)

Nakraju, i ona mu je bila učenica, prošla je kroz ovo što smo mi prošle, priznala to sebi ili ne. Tako da jako dobro zna da je sve ovo istina.

U želji da što pre povrati većinsko vlasništvo nad svojim životom, jedva čeka da se suđenje završi.

- Ja se samo borim da krenem dalje. Ovo što gledate tri godine meni traje jedanaest-dvanaest. Možda će zvučati čudno, ali ja prema njemu nemam nikakvu emociju - zaključila je mlada i hrabra žena za Gloriju.    

Saša Preradović

 

 

                                         

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading