Jovan Marić

Tri braka, troje dece, burni razvodi i svađa sa sinom obeležili su život Jovana Marića

Autor:

14.11.2023 22:06

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Život Jovana Marića bio je veoma turbulentan, a o njegovim ljubavima i danas se priča



Jovan Marić preminuo je danas u 82. godini života.

Od čuvenog psihijatra opraštaju se kako članovi najbliže porodice, tako i kolege i prijatelji a život Jovana Marića neretko je bio komentarisan u javnosti, poslednjih godina posebno.

youtube printscreen

 

Pored blistave karijere psihijatra, diplomate, profesora i pisca ono o čemu se neretko u medijima vezivalo za njegovo ime jesu žene, njegove ljubavi, razvodi i deca. 

Prvi put se oženio veoma mlad, sa Mirjanom, koja mu je bila najveća ljubav kako je i sam istakao, nije imao dece što ih je i odaljillo. Dok su još bili u bračnoj zajednici, on je napravio vanbračno dete, ćerku Vojnu koju je odmah i priznao.

Život Jovana Marića bio je veoma intrigantan

Drugi put se oženio sa 18 godina mlađom pravnicom Aleksandrom sa kojom je dobio drugu ćerku Joanu. Dugih sedamnaest godina proveli su zajedno, a jednom prilikom psihijatar je otkrio da su znali za ispade jedno drugog i tolerisali, ali da je ipak na kraju supruga inicirala razvod.

youtube printscreen

 

Život Jovana Marića poslednjih godina obeležila je teška svađa sa najmlađim sinom, Matejom kojeg je dobio u braku sa tri decenije mlađom studentkinjom, Danijelom Tiosavljević.

Pročitajte Neopisiva tuga - Preminuo psihijatar Jovan Marić

Upoznao ju je dok je još bio u zvaničnom braku, svi su ga osudili zbog ljubavi sa njom ali on je verovao da je to njegova treća sreća.

Ipak, njihova ljubav trajala je bezmalo deset godina nakon čega je počeo pakao za pokojnog psihijatra.

Vladimir Šporčić/Story arhiva

 

U poslednje vreme u medijima se pojavljivao samo kako bi komentarisao odnos sa naslednikom koji je želeo da prisvoji stan u kojem je Marić živeo.

Usled svađe sina nije video sedam godina, pa je tako izdahnuo ne ostvarivši najveću želju, da sa Matejom porazgovara i izglade odnose.

Komentari. (0)

Loading