Jovan Marić

Nekad su se voleli: Ona nije došla na Marićevu sahranu, nije želela ni da je potpišu na umrlicu

Autor:

18.11.2023 12:11

Foto:

Foto:

Sahrana Jovana Marića okupila porodicu i prijatelje



Sahrana Jovana Marića održana je na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana. Reči podrške i saučešća primale su njegove neutešne ćerke Vojna i Joana

Sahrani su prisustvovali brojni prijatelji i kolege, ali i druga Marićeva žena Aleksandra koja je na groblje došla sa ćerkama i unukom. 

ATA Images

 

Treća supruga Danijela, sa kojom psihijatar ima sina Mateju, nije se pojavila na sahrani, a nije želela ni da se potpiše na umrlicu.

Pročitajte Tri braka, troje dece, burni razvodi i svađa sa sinom obeležili su život Jovana Marića

Sahrana Jovana Marića slomila je porodicu, a njegov unuk skupio je poslednji atom snage i tokom tužne povorke je dedi nosio krst.

Podsećanja radi, Jovan Marić bio je srpski psihijatar, pisac, bivši profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i diplomata.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u junu 1964. Tri godine je radio u bolnici u Bijeljini na hirurgiji kao asistent na operacijama i na ginekologiji.

youtube printscreen

 

Bio je redovni profesor Medicinske etike i Psihijatrije na Medicinskom fakultetu, Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, upravnik dnevne klinike u Institutu za psihijatriju u Beogradu, autor više udžbenika i trilogije o Srbima.

Čuveni psiholog iza sebe ima tri braka i iz svakog po jedno dete.

Prvu suprugu upoznao je u vreme dok je živeo u studentskom domu u Beogradu, a s njom je kasnije dobio ćerku Vojnu.

Komentari. (0)

Loading