Jovan Marić

Neopisiva tuga: Preminuo psihijatar Jovan Marić

Autor:

14.11.2023 11:00

Foto:

Foto:

Preminuo Jovan Marić, svi se opraštaju od cenjenog psihijatra



Poznati psiholog prof. dr Jovan Marić preminuo je danas u Beogradu u 82. godini.

- S tugom i poštovanjem opraštamo se od našeg uvaženog profesora i bivšeg direktora. Neka mu je večna slava - pisalo je u čitulji klinike za psihijatriju UKCS koja je potvrdila da je preminuo Jovan Marić.

youtube printscreen

 

Podsećanja radi, Jovan Marić bio je srpski psihijatar, pisac, bivši profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i diplomata.

Pročitajte Velika tragedija, Nejmar neutešan - Neka Bog primi moju Luanu raširenih ruku

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u junu 1964. Tri godine je radio u bolnici u Bijeljini na hirurgiji kao asistent na operacijama i na ginekologiji.

Bio je redovni profesor Medicinske etike i Psihijatrije na Medicinskom fakultetu, Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, upravnik dnevne klinike u Institutu za psihijatriju u Beogradu, autor više udžbenika i trilogije o Srbima.

youtube printscreen

 

Čuveni psiholog iza sebe ima tri braka i iz svakog po jedno dete. Prvu suprugu upoznao je u vreme dok je živeo u studentskom domu u Beogradu, a s njom je kasnije dobio ćerku Vojnu.

Iz drugog braka ima ćerku Joanu, a njegov treći brak bio je medijski popraćen. Sa 30 godina mlađom Danijelom, sa kojom je dobio sina Mateju, svojevremeno je javno razmenjivao uvrede.

Pročitajte Smrt pred početak koncerta - Kaliopi nema od bola

Vest da je preminuo Jovan Marić potresla je poštovaoce njegovog lika i dela, a kolege se putem društvenih mreža opraštaju od njega

Komentari. (0)

Loading