Miodrag Radonjić

Ne pada iver daleko od klade: Ova umetnica je majka Miodraga Radonjića, imala je istog menadžera kao Brena (foto)

Autor:

06.03.2023 14:25

Foto:

Foto:

Majka Miodraga Radonjića značajno je ime u domaćoj muzici, a nekada su ona i Brena imale istog menažeraIako je trenutno jedan od najpopularnijih glumaca, Miodrag Radonjić koga gledamo u seriji "Južni vetar", ipak ne govori mnogo o privatnom životu. Poznato je da je oženjen psihološkinjom Milicom Mikić koja mu je rodila sina Savu, a sada je znamo i ko je majka popularnog Baće.

Pročitajte Nije baš sve kao što izgleda - Radonjić otkrio šta misli o Bikoviću, zamera mu...

Instagram

 

Naime, majka Miodraga Radonjića Branka Lolić, značajno je ime u domaćoj muzici. Ona je instrumentalista na harmonici, vokalni solista, član hora "Kraljica Natalija" i muzički urednik na Televiziji Beograd, a osamdesetih godina prošlog veka ona i Brena su imale istog menadžera.

Pročitajte Premijera "Južnog vetra" - Jovana blista pored Maraša i Baće, Biković nikad elegantniji (foto)

rts printscreen

 

- Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama - ispričao je jednom prilikom Miodrag, te dodao:

Pročitajte Baća i njegov prvi Srpčić - Muškarci to rade ovako

Miloš Nadaždin

 

- Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od "Stani, stani, Ibar vodo", pa sve do "Hej, momci mladi" grupe Legende, uz koju smo i đuskali.

Pročitajte Spreman je - Baća želi još jedno dete

Nemanja Miščević

 

Majka Miodraga Radonjića snimila je 1984. godine album pod nazivom "Zaljubljena harmonika". Pored tradicionalnih kola na albumu se nalaze i kola koje je komponovao Miodrag Todorović Krnjevac i Novica Negovanović, a sa orkestrom Ljubiše Pavkovića 1988. godine snimila je album sa komponovanim narodnim pesmama.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading